Blogs

Zestig jarig jubileumfeest de Korenbloem

Afgelopen zaterdag heeft speeltuin de Korenbloem haar 60 jarig jubileumfeest gevierd. De dag werd geopend door onze voorzitter Maas van Holland en de wethouder mevrouw Marije van Eleveld.

Tuinenroute in de Zeeheldenbuurt

Als je een tuinliefhebber bent in de Zeeheldenbuurt en omgeving, dan kun je op zaterdag 28 juni van 13.00-17.00u meedoen aan de tuinenroute. De verschillende tuinen op de route worden door de deelnemers gezamenlijk bekeken.

Datum: 
zat, 28/06/2014 - 13:00 - 17:00

Gezond eten in lunchrooms

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit) heeft recent de eerste resultaten van inspecties openbaar gemaakt. Zo weten we nu dus allemaal dat de volgende zaken een beoordeling hebben gehad:

Aanbieden kliko's

Per 30 juni gaat er in een aantal wijken het nieuwe kliko regime in. Het betekent dat hier in de Klaphek woensdag ook de GFT bak aan de straat gezet moet worden op de nieuwe wijze. Met de wielen van de weg af, zeker 30 cm (dus meer dan 1 stoeptegel) uit elkaar en strak aan de stoeprand.

Er zal nu nog strenger worden gehandhaafd op het aanbieden van kliko's met gesloten deksel. Want als de container overvol is en de deksel staat deels open dan beschadigt dit de container en mogelijk ook de vuilnisauto.

Buurtfeest Zeeheldenbuurt op 6 september

Het buurtcomité Zeeheldenbuurt organiseert op 6 september een groots buurtfeest in het Slijpkruikgebied aan de N224.  Alle buurtbewoners zijn hiervoor uitgenodigd!

Het is een feest met activiteiten voor jong en oud. Er is muziek en er zijn –tegen een billijke vergoeding- hapjes en drankjes. De foto’s van de fotowedstrijd (zie hiernaast) worden er tentoongesteld. En je hebt er gelegenheid je buurtgenoten (beter) te leren kennen.

Kortom, het is het waard om 6 september a.s. van 14.00 uur tot ongeveer 20.00 uur in je agenda vrij te houden.

Datum: 
zat, 06/09/2014 - 14:00 - 20:00

Proef het landgoed

Het bruist op het Landgoed Kernhem op zaterdag 21 juni. De gebruikers van het Landgoed presenteren zich op deze dag met allerlei activiteiten.

Datum: 
zat, 21/06/2014 - 10:00

Torenrondleiding, Ede op Hoog Niveau op 27 juni

Ooit Ede gezien vanaf het oudste uitkijkpunt? Dit is uw kans, bekijk Ede vanaf de omloop van de kerktoren. VVV Vallei organiseert de beklimming van de toren van de Oude Kerk in het centrum van Ede en de bezichtiging van de kerk met uitleg van deskundige gidsen.<--break->

Datum: 
vri, 27/06/2014 - 19:00

Expositie Lucia van Amsterdam in Huis Kernhem

Van 21 juni tot en met 6 juli exposeert Lucia van Amsterdam in Huis Kernhem met schilderijen. Lucia van Amsterdam schildert abstract en kleurrijk op doek van groot formaat. “Mijn werk is onherroepelijk voor mijzelf, maar ook de toeschouwer kan er niet omheen. Mijn inspiratie vind ik in de natuur. Leven, dood, bloei, verrassing, wreedheid, schoonheid: allerlei aspecten van de natuur dringen zich heftig aan mij op als ik ze op het doek vormgeef.

Hakselseweg en Spoorzone

De bedrijven en gezinnen aan de Hakselseweg zijn in gesprek met de projectorganisatie Spoorzone omdat de bouw van de tunnel onder het spoor ernstige hinder zal veroorzaken. Juist voor de bewoners van de panden tussen de rotonde en het spoor zal gedurende de hele bouw van de tunnel de overlast erg groot zijn. De panden aan de Noorder Parallelweg tussen de spoorovergang Hakselseweg en Hoorn kunnen de wijk nog uit, al is het omrijden. De bewoners wensen wij sterkte. Het is 2015 voor we er erg in hebben.

Groenonderhoud

Het grote groenonderhoud in de wijk is weer aangepakt. Week 24 is het bedrijf ABL flink aan het aanpakken. Zijn de lieden van Groenbeheer een stukje vergeten, dan kan u natuurlijk contact opnemen met de gemeente of digitaal een melding 'Woon- of leefomgeving' doen op de openingspagina van de website. Ook ACV komt langs met de veegwagen.

Inhoud syndiceren