Blogs

Gezellig oudjaarsfeest Indische Buurt

Op 31 december 's middags organiseerde Bewoners voor Bewoners Indische Buurt een oudjaarsfeest op straat met oliebollen, gluwein, warme chocolademelk, muziek en kinderspelletjes. De activiteit trok de hele middag door veel belangstelling van bewoners uit de buurt, maar ook van leden van het wijkteam en de regiegroep. Bij elkaar verliep de middag een gezellige sfeer met een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is. Zie ook de foto's in het fotoboek.

Generaties verbinden, inspiratie vinden

Jong en oud komen elkaar zelden tegen. Ze leven niet samen, maar vooral naast elkaar in hun wijk of buurt. Koffie en Kunst zorgt dat Edenaren, jong en oud, elkaar ontmoeten en van elkaar leren.

Spoorzone update

Voorlopig is de overlast die de aanleg van de autotunnel onder het spoor met zich mee brengt nog niet voorbij. Het laatste stukje Verlengde Maanderweg ter hoogte van het Soma terrein is afgesloten en er is nog werk te doen. De spoorovergang ter hoogte van de Hakselseweg is op aandringen van de politie nu definitief gesloten voor auto's.

Spelletjesavond Zeeheldenbuurt op wo avond 14 januari

Op woensdagavond 14 januari van 19.00-21.30u organiseert het Buurtcomite Zeeheldenbuurt een  spelletjesavond in het Eigen Gebouw op Bettekamp 29. Iedereen, jong en oud is van harte welkom.

Er zijn diverse spellen aanwezig zoals Kolonisten van Catan, Carcasson en Mah Jong, maar ook kaarten, schaken, dammen, dobbelen en verschillende puzzels. Je mag ook je eigen favoriete spelletje meenemen.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is niet nodig.

Organisatie: buurtcomité Zeeheldenbuurt

Meer info: 06-46054516, zeeheldenbuurt@ede-west.nl

Datum: 
woe, 14/01/2015 - 19:00 - 21:30

Nieuwe serie stoeptegel-mozaieken geplaatst, nu ook in Vogelbuurt en Bloemenbuurt

Vandaag, maandag 22 december is in Ede-West een nieuwe serie gemozaïekte stoeptegels geplaatst. Dit keer zijn is er ook een serie kleurrijke tegels in de trottoirs van de Vogelbuurt en de Bloemenbuurt neergelegd. De tegels liggen onder andere in de Nachtegaallaan, de Kolkakkerweg en de Papekoplaan.

Geanimeerde kerstsfeer in de Zeeheldenbuurt

Afgelopen vrijdagavond 19 december was het grasveld tussen Hendrik Stafweg, de Bitterstraat en de Ruijsstraat versierd en aangekleed met kerstbomen, lichtjes en vuurkorven voor een buurtavond in Kerstsfeer. De bijeenkomst werd zeer gewaardeerd door de buurtbewoners met een flinke opkomst van circa 60 mensen.

Kerstmusical ‘Pleinstad’ in de Goede Herderkerk in Ede

Bent u als lezer eigenlijk trots op Ede? Of vindt u het eerder een ingeslapen provinciestad? En wat zou onze burgemeester hieraan kunnen doen? In de fictieve plaats Pleinstad wordt de burgemeester, mevrouw Leeuwenstein, met deze vraag geconfronteerd en zij gaat er persoonlijk iets aan doen. Bent u benieuwd wat? Kom dan naar de musical Pleinstad van de Baptistengemeente Op Doortocht in de Goede Herderkerk.

Datum: 
woe, 24/12/2014 - 19:30
don, 25/12/2014 - 10:30

Lokatie

Ganzenweide 17
Ede
Netherlands
52° 2' 24.6048" N, 5° 39' 53.4924" E

Houtclub Ede bij "Vrijwilligers bedankt"

"Vrijwilligers bedankt!"

Op zaterdag 13 december jl. werd door de Medewerker de manifestatie "Vrijwilligers bedankt" gehouden. Plaats van handeling: bij de oliebollenkraam naast de Oude Kerk in Ede. Alle aanwezige vrijwiligers krgen een oliebol aangeboden. Het bestuur van de Houtclub Ede was daar ook aanwezig en heeft de taken onderling verdeeld: terwijl Cees en Ton zich met volle overgave (en mond) tegoed deden aan de oliebollen, was Marijke aan het netwerken! 

Burgemeester en Wethouders

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat per 1 januari 2015 de buurt Klaphek niet meer bij Veldhuizen zal horen, maar bij Ede-West. Dit heeft voor de Klaphek wel enige gevolgen van administratieve aard. De CBS cijfers uit het verleden kunnen mogelijk minder goed te vergelijken zijn met die van 2015 en later. Denk aan diefstallen, verkeersongelukken, inkomen en dergelijke.

Zeeheldenbuurt in Kerstsfeer op vrijdag 19 december 19.00-21.00u

As vrijdagavond 19 december staat de Zeeheldenbuurt in het teken van Kerst met gezellige aktiviteiten op het grasveld tussen de Hendrik Stafweg en de Bitterstraat. Zo komt beroepsverhalenvertelster Nina Moelker weer enkele spannende verhalen vertellen. Nina heeft al eerder met succes in de buurt opgetreden o.a. bij de Concordiamolen in Kerstsfeer en bij het eindfeest van het buurtspel. Veel bewoners hebben toen al kunnen genieten van haar mooie verhalen die zij spannend en met humor weet te brengen, maar ook met een zinnige inhoud en in een leuke samenspraak met het publiek. De avond wordt omlijst met mooi kerstliederen van een klein zangkoor. De aanwezigen kunnen zich warmen bij de vuurkorven en met glühwein, warme chocolademelk en oliebollen. Kortom, een avond om naar uit te kijken.

Datum: 
vri, 19/12/2014 - 19:00 - 21:00
Inhoud syndiceren