Blogs

Wijkwaardebon voor gezamenlijke moestuin aan de Ganzenweide

De Regiegroep Ede-West / Ede Centrum heeft afgelopen dinsdag een wijkwaardebon toegekend aan het initiatief van Ella Vlaardingerbroek om aan de Ganzenweide met een aantal buren een gezamenlijke moestuin te beginnen. In totaal is er een bedrag van 450 euro beschikbaar gesteld om o.a. een pomp, hekwerk en gereedschappen te kopen. De wijkwaardebonnen zijn ingesteld door de gemeente Ede voor initiatieven die er op gericht zijn dat wonen en werken in onze wijk aangenamer wordt.In ede-West zijn eerder een meidengroep en een mozaiekproject gesteund. Elke bewoner kan een wijkwaardebon aanvragen. Meer informatie voor wijkwaardebonnen in Ede-West vind je hier.

Bezoek PVDA aan de Indische Buurt

Zaterdag werd de Indische Buurt bezocht door de PvdA. Een aantal bewoners trof een bijzonder koppel aan de deur: Marije Eleveld, lijsttrekker voor de Edese PvdA en Paul Tang, lijsttrekker voor de PvdA voor de Europese Verkiezingen.

Fantasie en bewegen bij TRICE-ART-YOGA

Mijn naam is Beatrice Martinetz en ik woon in uw wijk. Ik ben getrouwd met Gert en samen hebben wij drie kinderen. De oudste woont nu op kamers. Van oorsprong ben ik duits, maar ik ben al meer dan 20 jaar in Nederland. Kunst, yoga ( beoefen ik al 10 jaar) en natuur zijn mijn drie grote passies, die ik in een combinatie aan kinderen en volwassenen wil aanbieden onder de naam TRICE-art-yoga. Begin dit jaar ben ik begonnen met workshops en cursussen in de Wissel en bij mij thuis en KinderYoga in een zaaltje aan de Kraatsweg. Door mijn opleiding als grafisch ontwerpster ben ik altijd bezig geweest met tekenen, kleuren en ontwerpen. Mijn ervaring is dat in een creatief proces negatieve gevoelens en indrukken kunnen verdwijnen en ontspanning, vreugde en energie juist ontstaan.

Contact

U kunt contact opnemen met de rgeigroep Ede-Oost door een email te sturen aan

regiegroep.ede-oost@ede-oost.nl.

Als u een aanvraag wilt doen voor een wijkwaardebon, dan vragen wij u om het aanvraagformulier in te vullen.

 

Wijkwaardebonnen: voor als u een goed idee heeft voor Ede-Oost

Iedereen woont graag in een fijne buurt, waar het veilig, gezellig en groen is. Nu kunnen wij daar als bewoners aan bijdragen. Want als wij een goed initiatief bedenken om onze wijk te verbeteren, kunnen wij daar van de gemeente Ede geld voor krijgen. Het gaat om initiatieven die ervoor zorgen dat wonen en werken in onze wijk aangenamer wordt. Nu kunnen de bewoners hieraan bijdragen.

Bijeenkomst wijkagenda Ede Centraal op do 17 april

De maatschappij bent u zelf. Onderwerpen als leefbaarheid, sociale cohesie en veiligheid zijn niet de taak van één instantie. Samenwerking tussen bewoners, gemeente, politie, maar ook instellingen op het gebied van welzijn, zorg en geloof, is de sleutel naar succes. Doordat bewoners meer betrokken zijn in hun directe leefomgeving, is het essentieel dat op het niveau van wijk- en buurtniveau samenwerking gestalte krijgt.

Datum: 
don, 17/04/2014 - 19:30 - 22:00

Tentoonstelling 'Er reed een trein naar Sobibor'  in Historisch Museum Ede

Van 19 april t/m 31 mei 2014 is de tentoonstelling 'Er reed een trein naar Sobibor' te zien in Historisch Museum Ede, Museumplein 7. De expositie vertelt het verhaal van het gelijknamige kamp. Vijfentwintig van de op het monument op de Paasberg genoemde in de gemeente Ede woonachtige Joden zijn tussen 9 april en 21 mei 1943 in Sobibor omgekomen. Van vier personen zijn de korte levensverhalen in de tentoonstelling opgenomen. <--break->Daarnaast is er een informatiepaneel over de voormalige joodse werkkampen De Bruinhorst in Ederveen en ’t Schut tussen Ede en het voormalige Geldersch-Veenendaal. De joodse werkkampen vormen een vrijwel onbekend stuk geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Helden op de Zomersportweek

Ede – Vanwege de vele enthousiaste reacties van voorgaande jaren, organiseert Sportservice Ede ook dit jaar weer de Zomersportweek. Tijdens de eerste week van de zomervakantie krijgen kinderen van 7 t/m 12 jaar oud een week lang dagelijks een leuk en sportief programma aangeboden. Dit biedt ook kinderen die niet op vakantie gaan, omdat ouders bijvoorbeeld moeten werken, de kans om een leuke week te beleven. Er is plaats voor maximaal 90 kinderen. 

Thema-avond 'Darmkanker en wat nu?' in het Toon Hermans Huis Ede

Samen met de Nederlandse Stomavereniging verzorgt Darmkanker Nederland dinsdag 6 mei een thema-avond over het onderwerp 'Darmkanker en wat nu?' in het Toon Hermans Huis Ede. Remco van Elburg , verpleegkundig specialist oncologie in Ziekenhuis Gelderse Vallei, geeft uitleg over de zorg binnen het ziekenhuis en het traject dat een patiënt in gaat. Jolien Pon, voorzitter van Darmkanker Nederland, vertelt over de werkzaamheden van de vereniging en geeft uitleg over het bevolkingsonderzoek.

Datum: 
din, 06/05/2014 - 19:45

Weekend paard & retraite in Lunteren

In het buitengebied van Lunteren wordt een uniek concept aangeboden voor ruiters en hun paarden. Iedereen die paard rijdt weet dat het paard je ieder moment een spiegel voorhoudt; zit je niet lekker in je vel, ben je ongeduldig of gespannen, heb je last van stress of fysieke klachten; het heeft meteen invloed op de samenwerking tussen jou en je paard.

 

Inhoud syndiceren