Blogs

Koffie, foto's en verhalen woensdag 13 juli

Op woensdag 13 juli van 10.00-11.30 gaat het buurtcomite Zeeheldenbuurt in het Eigen Gebouw op Bettkamp 29 van start met een regelmatig terugkerende buurtkoffieochtend. Voor wie?

Iedereen die zin heeft in koffie of thee met iets lekkers en het leuk vindt om buren te ontmoeten is van harte welkom.

 

Wat willen we doen?

Onder het genot van het kopje koffie of thee laten we de foto's zien en vertellen de verhalen die wij inmiddels als buurtcomité hebben verzameld. 

Zeeheldenbuurt Kinderactiviteit op woensdagmiddag 13 juli

Op woensdagmiddag 13 juli van 14.00u to 17.00u organiseert het buurtcomite Zeeheldenbuurt een leuke kindermiddag in het Eigen Gebouw Bettekamp 29. (Is definitief verplaatst ivm slechte weersverwachting).

Project Beeld van de Buurt in de Lettertuin

Basisschool de Lettertuin heeft in het voorjaar de jaarlijkse projectweken geplaatst in het thema "Beeld van de buurt". Zo gingen de kinderen aan de slag met de geschiedenis van de buurt, met verhalen over de buurt en met de zeehelden die in veel straatnamen voorkomen. De opening van het project werd zelfs verricht door Michiel de Ruyter in vol ornaat. Verschillende activiteiten werden georganiseerd in samenwerking met het buurtcomite. Buurtbewoner Ruud Dijkman vertelde het een en ander over de geschiedenis van de Buurt, Beatrice Martinetz begeleidde een aantal klassen met creatieve activiteiten en diverse buurtbewoners werden geinterviewd over het leven in de buurt. Ook werd een puzzeltocht in de buurt samengesteld. Op basis van dit alles maakten kinderen zelf verhalen, tekeningen en schilderijen die gepresenteerd werden op een druk bezochte open avond aan het einde van het project. Meer foto's in het fotoalbum.

Geslaagde kindermiddag Zeeheldenbuurt!

Op 4 juni hebben we onze eerste kinder-activiteit voor dit jaar georganiseerd. Het is een geslaagde middag geworden met een kinderrommelmarkt, springkussen, en leuke spelletjes. Ook werd er heerlijk gesmuld van een ijsje en broodje knakworst. We hebben zo’n 45 kinderen mogen begroeten met hun ouders. Een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar! Bekijk ook de foto's in het fotoalbum

13 juli wordt de volgende kindermiddag gehouden, zet het allemaal vast in je agenda, we maken er weer een gezellige middag van!

Aardbeienplukken bij seniorenuitje Indische Buurt

Afgelopen woensdag was ivm de zomervakantie de laatste activiteit voor en met de senioren van Koffieluitjes Indische Buurt.
Op de planning stond aardbeien plukken bij Zorgboerderij 't Paradijs in Barneveld. Vorig jaar hebben wij al een keer een bezoek gebracht aan deze prachtige boerderij en het was weer heerlijk terug komen.

Parkeren in het gebied rond de Concordiamolen

In november 2015 is er door het Buurtcomité Zeeheldenbuurt een bijeenkomst georganiseerd over het parkeren in de omgeving van de Concordiamolen. Dit naar aanleiding van diverse klachten van bewoners. Tijdens deze bijeenkomst is er een werkgroep gestart die in samenwerking met de gemeente de diverse mogelijke oplossingsmogelijkheden heeft geïnventariseerd in combinatie met de voor en nadelen voor bewoners.

Speeltuin Notaris van Puttenstraat wordt vernieuwd

In de Notaris van Puttenstraat achter het eigen gebouw, ligt een heel klein speeltuintje.

Met een aantal buurbewoners uit de Notaris van Puttenstraat zijn wij bezig met het vernieuwen van die speeltuin.

Het is de bedoeling dat de speeltuin voor deze winter klaar is. 

Dus hou het goed in de gaten.....

 

Samenwerking Houtclub Ede met de Vereniging Huismuziek

Stichting Houtclub Ede gaat samenwerking aan met Vereniging Huismuziek


Op donderdag 7 juli 2016 is er een overeenkomst getekend tussen beide organisaties.

Bestuurswisseling

In de Bestuursvergadering van 17 juni 2016 heeft het bestuur van Houtwerk Ede zich als volgt samengesteld:

Molenstraat afgesloten van ma 13 t/m di 21 juni

De Molenstraat vanaf de Telefoonweg tot de Proosdijerveldweg wordt in de periode van 13 juni t/m 21 juni gerenoveerd. In deze periode zal dit deel van de Molenstraat volledig afgesloten zijn. Ontsluiting van de Zeeheldenbuurt verloopt via de Telefoonweg. De bewoners van de Molenstraat worden verzocht in de zijstraten te parkeren.

Zie ook de bijgaande brief.

Inhoud syndiceren