Blogs

Amsterdamseweg op de schop

De gemeente Ede heeft het voornemen de riolering in de Amsterdamseweg te gaan vervangen, dit i.v.m. de slechte staat. Daarnaast zal ook de weg en trottoirs meegenomen worden. 8 December jl. zijn de bewoners van de Amsterdamseweg geïnformeerd over de conceptplannen tijdens een informatieavond.

Bezuinigingen in Ede, kansen voor de Buurt?

De gemeente Ede moet net als vele andere gemeenten in de komende jaren flink bezuinigen, terwijl er meer taken op de gemeente afkomen. Zo moet er op het beheer van de openbare ruimte zo'n 3 miljoen euro worden bezuinigd, een fors bedrag. Wat gaat dat betekenen voor de buurten? Welke taken zullen bewoners zelf op zich moeten nemen en welke ruimte krijgen buurten om zelf te bepalen hoe het werk in de buurt wordt georganiseerd en hoe de buurt er uit komt te zien?

Deze vragen komen aan de orde op op de buurtavond van de Zeeheldenbuurt op 25 februari as in het Eigen Gebouw aan de Bettekamp.

Houtclub maakt nieuw kippenhok voor De Broekakker in Bennekom

We maken in opdracht van de huiskamer van centrum De Broekakker in Bennekom een kippenhok met ren.
Dit bouwwerk wordt in panelen in de werkplaats opgebouwd zodat het vervoerd kan worden en op de plaats van bestemming kan worden gemonteerd. We zijn al een heel eind gevorderd met de bouw. Het kippenhok heeft een functie voor de dagbesteding van de ouderen, die gebruik maken van de huiskamer.

Expositie “Minder en Meer” in Huis Kernhem.

Van 7 maart tot en met 22 maart is in Huis Kernhem een duo-expositie te zien van Ben Haggeman en Esther de Jong. De expositie bestaat uit geschilderde tekeningen, glaswerk en beelden van dieren.

Koffieconcert 'Barok+' in Huis Kernhem

Op 15 maart 2015 zal er een barokensemble optreden in Huis Kernhem. Op het programma staan
duetten en aria's van onder meer Purcell, Scarlatti, Verdi en Händel.

Het gezelschap is als volgt samengesteld:Willy Sipman, mezzosopraan, en Kerst van der Veen, bas-bariton. Beiden zijn lid van Vocaal Kwartet Glissando, maar zij treden ook regelmatig op bij andere ensembles. Laurent Hanssen, klavecimbel, en piano. Zijn specialisme is barokmuziek. Frits van der Meulen speelt zowel barokfluit als moderne dwarsfluit. Hij speelt regelmatig samen met Laurent in diverse gezelschappen. Ellen Dieleman speelt barokcello en hedendaagse cello. José Brands, piano, geeft zang- en pianoles en is coach van diverse koren.

Datum: 
zon, 15/03/2015 - 12:00

Lezing Culturele Kring Lunteren over Oorsprong, ontstaan van spreekwoorden en gezegden

Dinsdag 3 maart 2015 zal de heer M. Didier een lezing verzorgen over de oorsprong en het ontstaan van spreekwoorden en gezegden.

Datum: 
din, 03/03/2015 - 20:00

Een bijzondere concert: ‘Psalmen in veelvoud’ (met samenzang)

Door de eeuwen heen zijn psalmen op verschillende manieren gezongen. Berijmd en onberijmd. Op de wijs van volksliedjes of op een speciale berijming. Ook in het nieuwe Liedboek is meer aandacht gegeven aan de verschillende manieren om de psalmen te zingen. U kunt op zaterdag 7 maart in de Oude Kerk te Ede een bijzonder psalmconcert meemaken en meezingen. Oude en soms vergeten melodieën komen deze avond weer tot leven.

Datum: 
zat, 07/03/2015 - 20:00

Adoptiemiddag en kraambezoek bij de schaapskudden

Afgelopen woensdag was het gezellig druk bij de schaapskooi op de Ginkelse heide. De jaarlijks adoptiemiddag voor bedrijven werd goed bezocht. Na een warm onthaal bij restaurant Juffrouw Tok werd een bezoek gebracht aan de schaapskooi, waar enkele lammetjes de fles kregen door jonge gasten.

De komende weekenden staan in het teken van het groot kraambezoek.

Datum: 
zat, 07/03/2015 - 10:00 - 16:00
zon, 08/03/2015 - 10:00 - 16:00

Dag van de Zorg in Bethanië

Op zaterdag 21 maart a.s. vindt de landelijke 'Dag van de Zorg' plaats. Op deze dag openen zorg- en welzijnsorganisaties uit heel Nederland hun deuren voor belangstellenden. Deze dag is bestemd voor iedereen die kennis wil maken met de zorg. Van jong tot oud, iedereen is van harte welkom.

Datum: 
zat, 21/03/2015 - 10:00 - 12:00

Gemeentelijke bezuinigingen en gevolgen voor de buurt.

De gemeente Ede moet net als vele andere gemeenten in de komende jaren flink bezuinigen, terwijl er meer taken op de gemeente afkomen. Zo moet er op het beheer van de openbare ruimte zo'n 3 miljoen euro worden bezuinigd, een fors bedrag. Deze opdracht en de consequenties zijn besproken in een aantal bijeenkomsten met bewoners (“mEde maken”). Een groot deel van het bedrag zal door de gemeente Ede worden opgebracht door het niveau van het beheer terug te brengen tot een minimaal niveau (de zogenaamde C-kwaliteit volgens de CRWO normen).

Inhoud syndiceren