Blogs

Mozaïekproject groot succes, start nu ook in Buurtcentrum de Kolk

Het mozaïekproject in de Zeeheldenbuurt is een groot succes. Aan het project hebben inmiddels ruim 25 mensen deelgenomen. Vandaag is de tweede serie gemozaïekte stoeptegels geplaatst. Inmiddels liggen er 40 kleurige tegels in diverse straten van de buurt en roepen veel enthousiasme bij buurtbewoners. Ook vanuit andere buurten is er belangstelling. Daarom start het project as zaterdag 27 september tijdens de burendag ook in buurtcentrum de Kolk.

 

Datum: 
zat, 27/09/2014 - 11:00 - 14:00
din, 14/10/2014 - 19:00 - 21:30
din, 28/10/2014 - 19:00 - 21:30
din, 11/11/2014 - 19:00 - 21:30
din, 25/11/2014 - 19:00 - 21:30

Burendag in Ede-West

Op zaterdag 27 september wordt de jaarlijkse nationale burendag gehouden In de wijk Ede-West wordt in verschillende buurten aandacht geschonken aan deze dag door het uitvoeren van verschillende activiteiten met allemaal hetzelfde doel namelijk het organiseren van een feestelijke dag door en voor de buurtbewoners.

Datum: 
zat, 27/09/2014 - 11:00 - 16:00

Diensten voor ouderen

 

Zorgcentrum Bethanië is ook gelegen in de wijk Ede-Oost. Wij bieden tal van activiteiten aan voor senioren in de wijk. Denk daarbij aan gebruik van ons zwembad, de warme maaltijd en deelname aan tal van activiteiten.

 

 

 

Graag hoor ik van u.

 

Sylva van Prooijen

Verslag Buurtbarbecue Bloemenbuurt

Hierbij een kort verslagje van de barbecue die we hebben georganiseerd, mede dankzij de wijkwaardebonnen, tijdens de Burendag. Enkele weken geleden hebben we bij iedereen een uitnodiging in de brievenbus gedaan (de woningen rondom de speeltuin en de even nummers van de Geraniumlaan).

Verkeersinfarct

De gemeente is bezig met het aanpassen van de rotonde aan de Proosdijerveldweg en de Veenderweg. Dit heeft als gevolg dat u moet omrijden. Zodra de rotonde Proosdijerveldweg klaar is start de aanpassing van het knooppunt Veenderweg - Klaphekweg. De planning van de gemeente is dat de werkzaamheden aan de rotonde Veenderweg - Klaphekweg wordt begonnen op 17 oktober 2014 en een maand zal duren. In precies dezelfde periode zullen er werkzaamheden zijn bij de Hakselseweg ter hoogte van de Verl. Maanderweg, de Verl. Blokkenweg en op het Somaterrein waar de fietstunnel gaat komen.

Bewoners Ede starten petitie voor verkabeling 50 kV lijn Ede-Frankeneng

Een groep van ruim 20 inwoners langs het hoogspanningsleiding tracé Ede-Frankeneng is een petitie gestart om de Edese politiek ertoe te bewegen gebruik te gaan maken van de ‘uitkoop en verkabeling’ regeling. Deze regeling is door Minister Kamp voor behandeling in de tweede kamer voor begin 2015 aangekondigd en biedt de gemeente Ede de mogelijkheid tegen slechts 25% van de kosten de in Ede zeer gewenste verkabeling te realiseren.

De petitie is te ondertekenen via de website http://www.kabelsedeondergronds.nl/

Nieuwe oudere: Welkom!

Kom in contact met andere nieuwe ouderen (55 plussers). Voel je niet oud maar nieuw. Laten we elkaar inspireren om vorm en inhoud te geven aan de nieuwe levensfase. Kernwoorden: praten, inspireren, activiteiten, vitaliteit, samen ontdekken. Van harte uitgenodigd om de inspiratiebijeenkomst van 13 november a.s. bij te wonen in een natuurrijke omgeving.

Datum: 
don, 13/11/2014 - 13:30 - 17:30

Herfstproeverij Zeeheldenbuurt op 3 oktober

Op vrijdag 3 oktober organiseert het buurtcomité Zeeheldenbuurt een Herfstproeverij. Iedereen is dan welkom om de zelfgemaakte etenswaren, al of niet uit de eigen tuin, mee te brengen en te laten proeven aan buurtgenoten.

Datum: 
vri, 03/10/2014 - 19:30 - 21:00

Stadstuin Ganzeweide

Op de Ganzeweide zijn in een samenwerking tussen gemeente en bewoners moestuintjes aangelegd. In deze tuinen kunnen bewoners hun voedsel verbouwen, en elkaar ontmoeten en leren over tuinieren. Wilt u hier graag aan meedoen? Er zijn nog een aantal tuintjes beschikbaar!

Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt van de bewoners verwacht dat zij meedoen met de gezamenlijke werkdagen. Op deze dagen wordt samen aan het algemeen onderhoud gewerkt, zoals heg en bomen snoeien. Ook zijn dit momenten om eens alle tuinders samen te ontmoeten.

Datum: 
vri, 19/09/2014 - 00:00 - 10:22

Historische Buurtspraak 2014 weer druk bezocht

De Buurt(schap) Ede-Veldhuizen is nog altijd actief.

Op donderdag 18 september werd de Buurtspraak van de Buurt Ede-Veldhuizen gehouden in huis Kernhem. Een traditie die al eeuwenlang plaats vind en nog altijd volop in de belangstelling straat. Ook dit jaar weer kwamen enkele tientallen geërfden en belangstellenden naar de Buurtspraak. <--break->

Inhoud syndiceren