Blogs

Tunnels onder spoor

In het weekeinde van 30 en 31 januari 2016 rijden er geen treinen op het traject Arnhem - Utrecht. In het weekeinde zullen de beide spoordekken onder het spoor worden gereden. Op zich is dit een spectaculair gebeuren. Beide spoordekken zijn in de grote bakken al in hun geheel gefabriceerd en worden in het weekeinde onder het spoor gereden. Wel zal de rails tijdelijk verwijderd worden om deze klus te klaren. De werkzaamheden gaan dag en nacht door. Omwonenden zouden hier last van kunnen ondervinden.

Expositie Salman Ezzamoury in Gezondheidscentrum Bellestein

De fotoschilderijen van Edenaar Salman Ezzammoury zijn van 5 januari tot 26 februari 2016 te zien in gezondheidscentrum Bellestein in Ede.
Salman Ezzammoury is zelfstandig professioneel beeldend kunstenaar...
Verzorgt exposities in binnen en buitenland...

Badminton voor lichamelijk beperkten

Ede – Op vrijdag 29 januari wordt voor de 2e keer in Ede een clinic Para-badminton georganiseerd. Para-badminton is aangepast badminton, voor mensen met een beperking in hun lichamelijk functioneren. De clinic wordt begeleidt door Ilse van de Burgwal, oud wereldkampioen rolstoelbadminton. Ilse is de oprichter van Para-badminton Foundation Ilse van de Burgwal waarmee ze de sport naar een hoger niveau wilt tillen. De clinic wordt georganiseerd in samenwerking met Sportservice Ede.

Datum: 
vri, 29/01/2016 - 19:30 - 21:00

Sportcafé over gastvrijheid bij de sportvereniging

Hoe gastvrij ben je of kun je zijn als Edese sportvereniging? Die vraag staat centraal bij het eerste Sportcafé van 2016 op woensdagavond 10 februari. Sportservice Ede tekent voor de organisatie van deze inspirerende bijeenkomst voor bestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen in de gemeente Ede. Plaats van handeling is het Sportcafé in sporthal de Peppel op sportpark Peppelensteeg in Ede. Het sportcafé start om 19.30 uur en aanmelding vooraf is gewenst.

Datum: 
woe, 10/02/2016 - 19:30

Expositie Marina Maas en Babette Degraeve in Huis Kernhem

Persfoto Marina MaasVan 30 januari tot en met 14 februari exposeren Marina Maas en Babette Degraeve in Huis Kernhem met schilderijen en bronzen beelden.

De schilderijen van Marina Maas worden getypeerd door kleur, beweging en energie. De enorme, uitbundige kleuren- en vormenrijkdom van de natuur is daarbij voor Marina een dankbaar uitgangspunt.

Senioren uitje Indische Buurt

Woensdag 25 november was het dan zover, het eerste uitje van Koffieluitjes Indische Buurt, initiatief vanuit Bewoners voor Bewoners Indische Buurt!
In september zijn we gestart met een maandelijks senioren koffie-uurtje in de Ericahorst en daar waar we met 1 buurtbewoner zijn gestart, hebben we nu een leuke tafel vol. Volgende stap was een uitje organiseren om meer senioren buurtbewoners aangesloten te krijgen en elkaar beter te leren kennen.

Buurtschouw in de Componistenbuurt

Het Buurtcomité van de Componistenbuurt heeft op 9 februari samen met de wijkbeheerder, de heer Raymond van Rooijen en Jos Bloemenkamp van de gemeente Ede een buurtschouw gehouden. Met als doel het onderhoud en beheer aan de Componistenbuurt verder te optimaliseren. Er is een lijst van aandachtspunten opgesteld op basis van de gehouden buurtschouw. Met de genoteerde punten gaat de wijkbeheerder aan de slag. De buurtschouw in de Burgemeestersbuurt is inmiddels gepland. 

Verlening ANBI status

De Inspecteur van de Belastingdienst heeft Houtwerk Ede, via een beschikking, laten weten de ANBI-status te verlenen ingaande per 1 januari 2015.

Zeeheldenbuurt in Kerstsfeer op vrijdag 18 december

Vrijdagavond 18 december van 19.00-21.00 staat de Zeeheldenbuurt in het teken van Kerst met gezellige activiteiten op het grasveld tussen de Hendrik Stafweg en de Bitterstraat. Zo zijn er kerstliederen en komt verhalenverteller Bastiaan de Zwitser enkele fraaie verhalen vertellen.

Houtbewerking

 

De kunstenares Bernadette van Vliet heeft bij de opening van de nieuwe werkplaats een aantal prachtige stukken houtbewerking laten zien. Zij heeft toegezegd eenmaal per maand bij Houtwerk Ede aanwezig te zullen zijn om haar kennis en kunde op de deelnemers over te dragen.

Inhoud syndiceren