Blogs

Molenstraat afgesloten van ma 13 t/m di 21 juni

De Molenstraat vanaf de Telefoonweg tot de Proosdijerveldweg wordt in de periode van 13 juni t/m 21 juni gerenoveerd. In deze periode zal dit deel van de Molenstraat volledig afgesloten zijn. Ontsluiting van de Zeeheldenbuurt verloopt via de Telefoonweg. De bewoners van de Molenstraat worden verzocht in de zijstraten te parkeren.

Zie ook de bijgaande brief.

Burgerparticipatiebijeenkomst renovatieplan Slijpkruikgebied

Het Slijpkruikgebied behoort tot het Landgoed Kernhem en is uniek binnen de woonwijken van Ede vanwege de historische achtergrond. Het wordt hoog gewaardeerd als open groene ruimte door de omwonenden en intensief gebruikt door wandelaars, hondenbezitters, fietsers en spelende kinderen. De Gemeente is van mening dat op dit moment de gebruiksfuncties elkaar soms hinderen. De gebiedsinrichting van het Slijpkruikgebied op veel plekken rommelig en sleets is.

Datum: 
woe, 08/06/2016 - 19:30 - 22:00

Zeeheldenbuurt tuinenronde

Als je een tuinliefhebber bent in de Zeeheldenbuurt en omgeving, dan kun je op zaterdag 11 juni van 14.00-17.00u meedoen aan de tuinenronde.

De verschillende tuinen op de route worden door de deelnemers gezamenlijk bekeken. Je kunt zo de tuinen bewonderen, van elkaar leren en ideeën uit wisselen! Je kunt ook zelf je tuin open stellen, maar dat is geen voorwaarde om deel te kunnen nemen.

Kinderfeest in de Zeeheldenbuurt op zaterdagmiddag 4 juni

Hallo jongens & meisjes uit de Zeeheldenbuurt,

Hebben jullie zin in een leuk feestje? Nou wij wel!
Daarom nodigen wij jullie uit om op zaterdag 4 juni 2016
naar de kinderactiviteit van de Zeeheldenbuurt te komen.

Waar: op het grasveld aan de W.J. Bitterstraat / Hendrik Stafweg
Tijd: 14.00 uur - 18.00 uur

Wat is er te beleven?

Verslaggever gezocht

Voor de berichtgeving uit de Veluwse Poort zoeken wij een vrijwilliger/verslaggever die berichtgeving over en nieuws  uit de Veluwse poort wil verzamelen en ter beschikking wil stellen aan de redactie van deze website. Het gaat om een nieuwe buurt met nieuwe bewoners. 

Nieuw - Een avonturenpad!


Binnenkort wordt er in nauw overleg met de gemeente Ede in de Componistenbuurt een avonturenpad aangelegd. Dit avonturenpad zal onstaan in het bosgebiedje tussen de Sweelincklaan en de Obrechtlaan. Dit gebied is momenteel nogal rommelig. Door het aanbrengen van het avonturenpad wordt verbetering van het aanzien van dit gebiedje nagestreefd en ontstaat er eveneens een nieuw avontuurlijk speelgebied. Het avonturenpad wordt gemaakt van louter natuurlijk boom materiaal. Wilt u meer informatie over het avonturenpad neemt u dan contact op met het Buurt comite van de Componistenbuurt.

Onthulling social sofa Tuinenpark de Koekelt

Op 27 mei a.s. is om 19.00 uur de officiële onthulling van de social sofa (zie bijlage) door de heer Henk Borren, een oud-bewoner van het gebied De Koekelt.

Er zijn in de loop der jaren 68 boerderijen gesloopt om plaats te maken voor woningbouw (Veldhuizen en Rietkampen). Van een aantal van deze boerderijen werd in 1650 al melding gemaakt!

As woensdag start Popup Festival in Ede Centrum

As woensdag 25 mei begint het Popup Festival in Ede Centrum. 
Allereerst is er van 10.00 tot 12.00 een popup podium waar ouderen kunnen genieten van muziek, zang en gedichten.
Voor iedereen staat ook een kopje koffie klaar.
 

Unieke dramaproductie in het vernieuwde Openluchttheater!

Op zaterdagavond 4 juni en zondagmiddag 5 juni wordt de opera Die Zauberflöte in Ede opgevoerd. Een feestelijke gebeurtenis, want deze voorstelling is tevens de heropening van het mooiste openluchttheater van Nederland na een grondige renovatie.

Datum: 
zat, 04/06/2016 - 20:00
zon, 05/06/2016 - 14:00

Feestelijke opening uitbreiding volkstuincomplex Kreelseweg

Op 21 Mei open VTA-Ede de uitbreiding van het volsktuincomplex Kreel;seweg. Er is dan tevens een ruilbeurs voor zaden en plantjes, er zijn informatiestands, kinderactiviteiten en hapjes en drankjes. Iedereen is van harte welkom.

Inhoud syndiceren