Blogs

Veel activiteiten op de Burendag in de Zeeheldenbuurt

Op zaterdag 24 september is de landelijke burendag. In de Zeeheldenbuurt worden in en om de Wissel op Bettekamp 99 diverse activiteiten georganiseerd door het buurtcomité Zeeheldenbuurt samen met de EG Jonah en YfC/The mall. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden.

Verhalen van Adrie Gloudemans
Zo zal verhalenverteller Adrie Gloudemans twee keer een mooi verhaal vertellen waarna ook buurtgenoten hun eigen verhaal over de buurt kunnen vertellen aan de verhalentafel.

Zeeheldenbuurt Kinderactiviteit met … hinkelbaan mozaïeken

Wat is er te beleven?

14.00 uur – 16.00 Hinkelbaan mozaïeken

Deze middag willen we samen met jullie een heuse hinkelbaan mozaïeken op stoeptegels. Deze komen dan te liggen in de speeltuin aan de Notaris van Puttenstraat.

Meer...

Als je graag iets anders wilt doen dan mozaïeken is, kun je ook tekenen of kleuren, een spelletje of andere leuke dingen doen.

Datum: 
woe, 14/09/2016 - 14:00

Buurtspraak Buurt(schap) Ede-Veldhuizen op 15 september 2016,

Op donderdag 15 september 2016 wordt de traditionele Buurtspraak van de Buurt Ede-Veldhuizen gehouden waar onder andere aan de orde is de wijzing van het Buurtreglement 1912. Ook roept het bestuur geërfden op zich te melden voor de vrijkomende functies van Buurtschrijver (notulist) en Buurtmeester (Veldhuizen).

Al eeuwen lang komen de geërfden van de Buurt dan in vergadering bijeen om zaken aangaande de Buurt te bespreken. Als op de derde donderdag van september de klokken van de Oude Kerk luiden worden de geërfden van de buurt Ede-Veldhuizen opgeroepen om naar de buurtspraak in te komen. De Buurtspraak vind plaats in de Edesche Concertzaal (voormalige Noorderkerk), Amsterdamseweg 9 te Ede aanvang 10.00 uur.

Datum: 
don, 15/09/2016 - 10:00

Leuke en gezellige BEELDHOUWWEEK in Frankrijk

Het is een geweldige beeldhouwweek onder goede begeleiding in een heerlijke sfeer. Ook de inwendige mens wordt heel goed verzorgd. Ik heb zelf al vijf keer aan deze week deelgenomen. Voor september zijn er nog vier plaatsen, als deze niet gevuld worden, kan de cursus helaas niet doorgaan. Dus: deelnemers gezocht! Meer info: Bernadette van Vliet, bfvanvliet@ziggo.nl.

Fancy Fair voor weeshuis

Katholiek Ede organiseert zaterdag 3 september van 10.00 tot 15.00 uur voor de zesde keer een fancy fair bij de St. Antonius kerk aan de Stationsweg 112 te Ede. "Gesteund door Cordaid en Vastenactie, zal de opbrengst gaan naar de Indonesische weeskinderen op Flores." zegt Jack Johan, "Deze zomer zijn mijn vrouw en ik weer naar Flores vertrokken om te zien hoever het project intussen is gevorderd. Naast de verbetering van de voeding van de kinderen en aanschaf van medicijnen willen we ook hun kansen in hun latere leven vergroten.

Zeeheldenbuurt Kinderactiviteit met ... Clowns Piewie en Kiewie

Op woensdag 17 augustus organiseert het buurtcomite Zeeheldenbuurt een kindermiddag met de clowns Piewie en Kiewie, spelletjes en creatieve activiteiten.

Wat is er te beleven?

Zeeheldenbuurt koffieochtend met ... oude muziek en verhalen

Op woensdag 17 augustus van 10.00u - 11.30u is de volgende buurtkoffieochtend van het buurtcomite Zeeheldenbuurt in het Eigen gebouw op Bettekamp 29.

Voor wie?

Iedereen die zin heeft in koffie of thee met iets lekkers en het leuk vindt om buren te ontmoeten is van harte welkom.

Oude muziek op 78 toeren

Buurtbewoner Ton Willems heeft een fantastische collectie oude platen met muziek van o.a. Glenn Miller, Caruso, L.Davids, Eddy Christiani, G.Formby en The Kilima's, maar ook veel muziek die nooit op cd is uitgebracht. Hij neemt zijn oude koffergrammofoon mee om het een en ander te laten horen. We zouden het ook leuk vinden als u zelf een oude plaat (of de cd versie ervan) meeneemt, waar u een mooie herinnering aan heeft .

Project Beeld van de Buurt in de Lettertuin

Basisschool de Lettertuin heeft in het voorjaar de jaarlijkse projectweken geplaatst in het thema "Beeld van de buurt". Zo gingen de kinderen aan de slag met de geschiedenis van de buurt, met verhalen over de buurt en met de zeehelden die in veel straatnamen voorkomen. De opening van het project werd zelfs verricht door Michiel de Ruyter in vol ornaat. Verschillende activiteiten werden georganiseerd in samenwerking met het buurtcomite. Buurtbewoner Ruud Dijkman vertelde het een en ander over de geschiedenis van de Buurt, Beatrice Martinetz begeleidde een aantal klassen met creatieve activiteiten en diverse buurtbewoners werden geinterviewd over het leven in de buurt. Ook werd een puzzeltocht in de buurt samengesteld. Op basis van dit alles maakten kinderen zelf verhalen, tekeningen en schilderijen die gepresenteerd werden op een druk bezochte open avond aan het einde van het project. Meer foto's in het fotoalbum.

Geslaagde kindermiddag Zeeheldenbuurt!

Op 4 juni hebben we onze eerste kinder-activiteit voor dit jaar georganiseerd. Het is een geslaagde middag geworden met een kinderrommelmarkt, springkussen, en leuke spelletjes. Ook werd er heerlijk gesmuld van een ijsje en broodje knakworst. We hebben zo’n 45 kinderen mogen begroeten met hun ouders. Een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar! Bekijk ook de foto's in het fotoalbum

13 juli wordt de volgende kindermiddag gehouden, zet het allemaal vast in je agenda, we maken er weer een gezellige middag van!

Aardbeienplukken bij seniorenuitje Indische Buurt

Afgelopen woensdag was ivm de zomervakantie de laatste activiteit voor en met de senioren van Koffieluitjes Indische Buurt.
Op de planning stond aardbeien plukken bij Zorgboerderij 't Paradijs in Barneveld. Vorig jaar hebben wij al een keer een bezoek gebracht aan deze prachtige boerderij en het was weer heerlijk terug komen.
Inhoud syndiceren