Blogs

Fraai mozaiek-kunstwerk voor het Eigen Gebouw in de Zeeheldenbuurt

Afgelopen woensdag 6 april is aan de buitenmuur van het Eigen Gebouw aan de Bettekamp in de Zeeheldenbuurt een fraai mozaiek-kunstwerk bevestigd. Het mozaiek van 180cm bij 120cm is een ontwerp van buurtbewoonster en kunstenares Beatrice Martinetz en is uitgevoerd door buurtbewoners onder leiding van mozaiek-kunstenares Jenni Vandeberg. De onthulling werd verricht door Titia Torringa die al 54 jaar in de buurt woont.

Lezing Culturele Kring Lunteren over H. P. Berlage, zijn invloed op de Nederlandse architectuur.

Dinsdag 26 april 2016 zal kunsthistorica mevrouw drs. Walda Bosman – Kok een lezing verzorgen over Hendrik Petrus Berlage (1856 – 1934).

Wie kent niet de Beurs van Berlage? Maar wie was die man achter het bakstenen gebouw met de toren assymetrisch op de hoek?<--break->

Berlage wordt gezien als de Vader van de Hollandse Moderne Architectuur.

Datum: 
din, 26/04/2016 - 20:00

Voorjaarsfair TAA-Ede: 7 april (10-00-16.00) Buitenzorg Ede

Op donderdag 7 april a.s. houdt TAA-Ede een voorjaarsfair in Rest. Buitenzorg. TAA steunt met de opbrengsten van haar verkoop vrouwen bij hun studie.. Op de verkoop is er en ruim aanbod van exclusieve TAA producten, eigentijds handgemaakte artikelen en een speciaal aanbod voor baby en kleuter. Producten die men niet zomaar in de winkel tegen komt.

Workshop sieraden maken met Afrikaanse kralen

Het Toon Hermans Huis Ede organiseert op maandag 25 april weer een creatieve workshop. Onder leiding van onze gastvrouw Gera kunt u van mooie Afrikaanse kralen armbanden en kettingen maken. De workshop begint om 13.30 uur maar om 13.00 uur gaat de deur al open voor een kopje koffie of thee. Voor deze workshop wordt een bijdrage gevraagd van 3,50 euro (incl. de koffie/thee) per deelname en verder betaalt u het materiaal dat u gebruikt. Uiteraard mag u uw zelfgemaakte sieraden mee naar huis nemen. U bent van harte welkom.

Datum: 
maa, 25/04/2016 - 13:30

Creatieve workshop: oude schoenen pimpen

Het Toon Hermans Huis Ede organiseert dinsdag 12 april aanstaande weer een creatieve workshop.

Dit keer gaan we uw oude schoenen pimpen. Heeft u nog een oud paar in de kast staan? Neem deze schoenen dan mee. De workshop start om 13.30 uur, u bent welkom vanaf 13.15 uur. Voor deze workshop wordt een bijdrage gevraagd van 3 euro per deelnemer, dit is inclusief koffie/thee.

Voor nadere informatie kunt u naar onze website gaan www.toonhermanshuisede.nl

Datum: 
din, 12/04/2016 - 13:30

Lentemarkt voor senioren

De Lentemarkt voor senioren is dit jaar op vrijdag 20 mei en duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur, de toegang en een kop koffie zijn gratis. Vanaf verschillende stopplaatsen zal er een pendeldienst worden georganiseerd voor mensen die niet voor eigen vervoer kunnen zorgen. Om 10.00 uur zal de opening worden verricht door wethouder Lighteleijn en voorzitter van PCOB, Hannah Bovenkerk.

Datum: 
vri, 20/05/2016 - 10:00 - 15:00

Leuke workshop paascreaties maken

Afgelopen woensdag 16 maart organiseerde het buurtcomite Zeeheldenbuurt de workshop Paascreaties maken. Voor de 15 deelnemers was het weer een leuke en gezellige workshop met een leuk resultaat voor op tafel. De workshop werd begeleid door buurtbewoonsters Mireille Klinkenberg en Maureen Meijer.

Zaterdag 12 maart Open Huis Vrije School De Vuurvogel

 

Open Huis op zaterdag 12 maart 2016 vanaf 10.00 uur

 

Lokatie

Nachtegaallaan 49
Ede 6713 BW
Netherlands
52° 2' 20.0112" N, 5° 39' 37.5624" E

ATC De Schakel doet mee aan NLdoet

ATC De Schakel zoekt nog 4 vrijwilligers voor een klus op 11 maart 2016!

Wij hebben voor onze houtgroep vloer- en plafonddelen gekregen vanuit sloopwoningen. Dit hout willen wij graag hergebruiken op onze houtgroep. Daarnaast hebben wij ook pallets gekregen, welke nog gebruiksklaar gemaakt dienen te worden. Lees: uit elkaar en spijkervrij gemaakt. Dit hout ligt nu buiten opgeslagen, maar dit is niet bevorderlijk voor het hout en het hergebruik.

Voor het gebruiksklaar maken van dit hout zoeken wij vrijwilligers die op 11 maart ons hierbij willen helpen. De klus is handiger om buiten te doen, maar kan eventueel ook binnen. Voor de lunch wordt gezorgd! Van harte welkom!.

Gemeente stopt met onderhoud boomspiegels

Vanaf 1 maart 2016 stopt de gemeente met het onderhouden van boomspiegels. Een boomspiegel is het stukje grond rondom de stam van een boom, dat vrij is van bestrating of andere verharding, zodat regenwater goed bij de wortels kan komen. Het niet meer onderhouden van de boomspiegels is een bezuinigingsmaatregel. Jaarlijks bespaart de gemeente € 25.000 door het onderhoud te schrappen.

Lees verder op de gemeente website

Inhoud syndiceren