Blogs

Laatste mozaïekworkshop in Buurtcentrum de Kolk

Na het success van het mozaïekproject in de Zeeheldenbuurt is nu ook in buurtcentrum de Kolk een serie mozaiekworskhops van start gegaan. De eerste drie avonden op trokken met gemiddeld 12 deelnemers veel belangstelling. Er werd enthousiast gewerkt aan het mozaieken van stoeptegels. Deelnemers beplakken de stoeptegel geheel volgens een eigen ontwerp en bepalen ook zelf de plek waar de tegel wordt geplaatst. Als er een serie tegels klaar is, worden de tegels door stratenmakers van de gemeente Ede in het trottoir gelegd.

Er staat nog een workshop op het programma. Deze is is dinsdag 25 november.  Het is de bedoeling dat na de vier workshopavonden de deelnemers als zelfstandige groep verder kunnen gaan. Ook als je niet eerder bent geweest, ben je van harte welkom.

Datum: 
zat, 27/09/2014 - 11:00 - 14:00
din, 14/10/2014 - 19:00 - 21:30
din, 28/10/2014 - 19:00 - 21:30
din, 11/11/2014 - 19:00 - 21:30
din, 25/11/2014 - 19:00 - 21:30

Fijne feestdagen in Ede-Oost

Fijne feestdagen

Winnende foto's fotowedstrijd op groot formaat opgehangen in de Zeeheldenbuurt

De winnende foto's van de fotowedstrijd van de Zeehekldenbuurt zijn afgelopen woensdag op groot formaat opgehangen in de Zeeheldenbuurt. De fotowedstrijd was gehorganiseerd door het buurtocmite en gehouden in de zomer en de prijsuitreiking vond plaats op het buurtfeest. De winnende foto van de hoogspanningsmast aan de Amsterdamseweg was van Peter Roos. Deze foto is op groot formaat opgehangen bij het skateveld. De 2e prijs ging naar een foto van de boederij de slijpkruik in de sneeuw, een foto van Magda Cattel. Deze foto is opgehangen bij het Eigen Gebouw aan de Bettekamp. Gert en Nico, medewerkers van de gemeente Ede hielpen het buurtocmite bij het plaatsen van de foto bij het skateveld. De foto bij het Eigen Gebouw werd geplaatst door Henk van de Loo, beheerder van het gebouw. De winnaars van de fotowedstrijd toonden zich enthousiast over de prominente plek van hun foio in de buurt.  Zie meer foto's in het foto-boek.

 

Informatieavond werkzaamheden Amsterdamseweg

De gemeente Ede heeft de bewoners en belanghebbenden van de Amsterdamsweg in mei jl. een informatiebrief gestuurd over de voorgenomen werkzaamheden in de Amsterdamseweg te Ede, gelegen tussen de N224 en de spoorovergang. Zoals al aangegeven moet hier de riolering vervangen worden.

Op maandag 8 december 2014 willen wij een informatieavond organiseren voor de bewoners en belanghebbende van de Amsterdamseweg. Op deze avond presenteren we onze voorlopige plannen. Tijdens deze informatieavond krijgt u uiteraard de gelegenheid om te reageren op aangegeven plannen. Op- en aanmerkingen beoordelen wij en verwerken wij, indien van toepassing, in het definitieve plan. Indien mogelijk zullen vragen direct beantwoord worden.

Datum: 
maa, 08/12/2014 - 19:00 - 20:00

Cursus Rode Kruis: Sterk door je Netwerk

Het Rode Kruis Ede start op 3 november met een cursus “Sterk door je Netwerk”. Bedoeling van deze activiteit is, dat deelnemers inzicht krijgen in het belang van een sterk netwerk. Men leert zelf actief aan de slag gaan om het lokale netwerk te versterken en dat in tijden van nood te gebruiken.

In het kader van “zelfredzaamheid” organiseert het Rode Kruis meer van dit soort activiteiten.

Deze cursus is ontwikkeld voor alleenstaanden die geen of een gering sociaal netwerk hebben. Deelname is dus niet aan leeftijd gebonden en is gratis .

Project Kwartier maken in Ede: ontmoeten en verbinden in de wijk

Begin 2014 is op initiatief van de RIBW – Regionale Instelling Begeleid Wonen samen met Welstede het project ‘kwartiermaken in Ede’ opgestart. Een aantal zorg- & maatschappelijke organisaties heeft de handen ineen geslagen om voor mensen met een beperking meer kansen te creëren mee te doen in de maatschappij. Dit binnen hun mogelijkheden en wensen.

Fotoexpositie in Huis Kernhem 1 t/m 16 november

Van 1 tot en met 16 november is in Huis Kernhem een fotoexpositie te bezichtigen van Jenne Bleijenburg, Yvonne Voeten en Hanneke De Vries.

Datum: 
zat, 01/11/2014 - 12:00

Het Sportuurtje: schrijf je nog snel in voor uiterlijk dinsdag 28 oktober!

Ede – Sportservice Ede start in samenwerking met verschillende sportverenigingen uit de gemeente Ede, met een nieuwe structurele activiteit: Het Sportuurtje. Het Sportuurtje is er voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die nog niet op een sport zitten en/of nog niet goed weten voor welke sport ze willen kiezen. De inschrijving voor deelname aan het Sportuurtje is verlengd tot en met dinsdag 28 oktober.

Datum: 
woe, 29/10/2014 - 16:00 - 17:00

Schoolzwemkampioenschappen in Zwembad de Peppel op 1 november

Ede – Ga dit jaar op zaterdag 1 november (opnieuw) de uitdaging aan om de schoolzwemkampioen van Ede te worden! Alweer voor de vijfde keer organiseert Zwemvereniging de Vrije Slag in samenwerking met de KNZB de Edese schoolzwemkampioenschappen. Dit jaar helpt ook Sportservice-Ede weer mee met de voorbereidingen van dit sportieve evenement.

Het Schoolzwemkampioenschap vindt plaats op zaterdag 1 november 2014 van 13:00 tot 15:30 uur in zwembad De Peppel. Alle kinderen die zijn ingeschreven voor het kampioenschap zijn van harte welkom om deel te nemen aan meerdere trainingsavonden bij Zwemvereniging De Vrije Slag. Voorafgaand aan de kampioenschappen kunnen de leerlingen op 3, 10, 17 en 31 oktober 2014 van 17:00 tot 18:00uurkomen oefenenbij Zwemvereniging de Vrije Slag. Tijdens deze trainingsavonden wordt er getraind op de zwemtechniek en het starten en het wisselen. De training staat onder leiding van een ervaren trainer van Zwemvereniging de Vrije Slag. De gehele deelname aan het schoolzwemkampioenschap, inclusief de trainingen, is gratis.

Inhoud syndiceren