Blogs

Erg leuk Buurtfeest Zeeheldenbuurt

Het buurtfeest van Zeeheldenbuurt op 6 september was een erg leuk en erg geanimeerd feest. De workshop mozaieken en creatieve activiteiten voor kinderen waren meteen om 14.00u al volledig bezet en ook de survivalactiviteiten met de aktiespelen, boogscheiten en lasergamen vielen goed in de smaak. Verder was er nog dde luchtfot met oude verhalen en de foto's van de fotowedstrijd.

 Het buurbuffets was prima verzorgd en werd fraai omlijst door de Jalafusi Big Band. Bij elkaar een zeer geslaagd buurtevenement. Zie ook de foto's in het fotoalbum.

Datum: 
zat, 06/09/2014 - 14:00 - 20:00

Goed voor Weinig – markt en kookworkshops

Ede is dit jaar hoofdstad van de smaak met veel aandacht voor alles wat met eten te maken heeft. Gezond eten is belangrijk, maar wat als je niet zoveel te besteden hebt, kunt je dan ook gezond koken en eten? Is het veel duurder? En is gezond eten ook lekker?

Leuke brocante op het Banckertplein

Op zaterdag 23 augustus, de eerste zaterdag in de heideweek was het goed toeven op het banckertplein. Het weer viel erg mee. Op een paar spetters na was het mooi weer en er waren veel leuke hebbendingetjes te bekijken en te kopen.

LED

Voor de Klaphek is het een primeur! Langs de Noorder Parallelweg staan tegenwoordig LED-palen. Het woord 'lantaarn' is dus amper nog van toepassing. Graag horen of lezen wij uw commentaar op deze nieuwe energiezuinige verlichting van de openbare weg. Overigens is niet alle straatverlichting nu LED aan de Noorder Parallelweg, er zijn ook nog lantaarnpalen met TL.

Buurtspraak Ede-Veldhuizen

Aan: Geërfden en belangstellenden van de Buurt Ede-Veldhuizen
 
Graag brengen wij u reeds nu op de hoogte van de komende Buurtspraak. Deze zal traditioneel weer plaatsvinden op de 3e donderdag van september. Dit jaar dus op donderdag 18 september a.s. van 10.00 tot 12.30 uur in Huis Kernhem te Ede.
 
Datum: 
don, 18/09/2014 - 10:00 - 12:00

KORT MAAR PRACHTIG: tijdelijke winkel van 23 t/m 30 augustus

Een tijdelijke winkel , maar 7 dagen open, met prachtige,  unieke en handgemaakte producten: kort maar prachtig!

Banckertmarkt met brocante op 23 augustus

Op zaterdag 23 augustus van 11.00-16.00u is er op het Banckertplein in Ede een leuke brocante-markt met hip en handgemaakte spullen en andere aparte woonaccessoires.

Datum: 
zat, 23/08/2014 - 11:00 - 16:00

Meer nieuws over Spoorzone

Afgelopen periode heeft een aannemer het AZO/Turco-terrein bezuiden het spoor gereed gemaakt voor de aanpassingen behorend bij de Spoorzone. Aan de oostelijke kant van het nu braak liggende Turco-terrein komt een fietspad voor aansluiting op de fietstunnel onder het spoor. Aan de westelijke kant zal de nieuwe Turkse moskee komen. Klik op 'Lees meer' hieronder!

Nieuwbouw of verbouw Hoorn

De gemeente heeft twee aanvragers een vergunning verleend voor het bouwen van bedrijfsunits en bedrijfswoningen. Het ene pand zal iets worden met 3 bedrijfsunits en bedrijfswoningen. Het andere bedrijfspand even verderop zal aangepast worden zodat er ook bovenwoningen kunnen worden gerealiseerd. Het gaat om Hoorn 23 en 33.

Inhoud syndiceren