Blogs

Wijkwaardebon voor gezamenlijke moestuin aan de Ganzenweide

De Regiegroep Ede-West / Ede Centrum heeft afgelopen dinsdag een wijkwaardebon toegekend aan het initiatief van Ella Vlaardingerbroek om aan de Ganzenweide met een aantal buren een gezamenlijke moestuin te beginnen. In totaal is er een bedrag van 450 euro beschikbaar gesteld om o.a. een pomp, hekwerk en gereedschappen te kopen. De wijkwaardebonnen zijn ingesteld door de gemeente Ede voor initiatieven die er op gericht zijn dat wonen en werken in onze wijk aangenamer wordt.In ede-West zijn eerder een meidengroep en een mozaiekproject gesteund. Elke bewoner kan een wijkwaardebon aanvragen. Meer informatie voor wijkwaardebonnen in Ede-West vind je hier.

Bijeenkomst wijkagenda Ede Centraal op do 17 april

De maatschappij bent u zelf. Onderwerpen als leefbaarheid, sociale cohesie en veiligheid zijn niet de taak van één instantie. Samenwerking tussen bewoners, gemeente, politie, maar ook instellingen op het gebied van welzijn, zorg en geloof, is de sleutel naar succes. Doordat bewoners meer betrokken zijn in hun directe leefomgeving, is het essentieel dat op het niveau van wijk- en buurtniveau samenwerking gestalte krijgt.

Datum: 
don, 17/04/2014 - 19:30 - 22:00

Tentoonstelling 'Er reed een trein naar Sobibor'  in Historisch Museum Ede

Van 19 april t/m 31 mei 2014 is de tentoonstelling 'Er reed een trein naar Sobibor' te zien in Historisch Museum Ede, Museumplein 7. De expositie vertelt het verhaal van het gelijknamige kamp. Vijfentwintig van de op het monument op de Paasberg genoemde in de gemeente Ede woonachtige Joden zijn tussen 9 april en 21 mei 1943 in Sobibor omgekomen. Van vier personen zijn de korte levensverhalen in de tentoonstelling opgenomen. <--break->Daarnaast is er een informatiepaneel over de voormalige joodse werkkampen De Bruinhorst in Ederveen en ’t Schut tussen Ede en het voormalige Geldersch-Veenendaal. De joodse werkkampen vormen een vrijwel onbekend stuk geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

Helden op de Zomersportweek

Ede – Vanwege de vele enthousiaste reacties van voorgaande jaren, organiseert Sportservice Ede ook dit jaar weer de Zomersportweek. Tijdens de eerste week van de zomervakantie krijgen kinderen van 7 t/m 12 jaar oud een week lang dagelijks een leuk en sportief programma aangeboden. Dit biedt ook kinderen die niet op vakantie gaan, omdat ouders bijvoorbeeld moeten werken, de kans om een leuke week te beleven. Er is plaats voor maximaal 90 kinderen. 

Thema-avond 'Darmkanker en wat nu?' in het Toon Hermans Huis Ede

Samen met de Nederlandse Stomavereniging verzorgt Darmkanker Nederland dinsdag 6 mei een thema-avond over het onderwerp 'Darmkanker en wat nu?' in het Toon Hermans Huis Ede. Remco van Elburg , verpleegkundig specialist oncologie in Ziekenhuis Gelderse Vallei, geeft uitleg over de zorg binnen het ziekenhuis en het traject dat een patiënt in gaat. Jolien Pon, voorzitter van Darmkanker Nederland, vertelt over de werkzaamheden van de vereniging en geeft uitleg over het bevolkingsonderzoek.

Datum: 
din, 06/05/2014 - 19:45

Weekend paard & retraite in Lunteren

In het buitengebied van Lunteren wordt een uniek concept aangeboden voor ruiters en hun paarden. Iedereen die paard rijdt weet dat het paard je ieder moment een spiegel voorhoudt; zit je niet lekker in je vel, ben je ongeduldig of gespannen, heb je last van stress of fysieke klachten; het heeft meteen invloed op de samenwerking tussen jou en je paard.

 

Tuinplantenruilbeurs op 19 april op het Banckertplein

Op za 19 april van 10.00 – 12.00u organiseert het buurtcomité Zeeheldenbuurt voor de tweede keer een tuinplantenruilbeurs. Je kunt dan de planten die je over hebt ruilen met je buurtgenoten. Het evenement vindt plaats op het Banckertplein. Aanmelden is niet nodig.

Datum: 
zat, 19/04/2014 - 10:00 - 12:00

Website in ontwikkeling

Deze website voor Ede-Oost is in ontwikkeling. Bij deze ontwikkeling maken we gebruik van het systeem en de reeds rijke inhoud van de website voor ede-west.

We hopen binnenkort volledig operationeel te zijn.

 

Verkiezingsuitslagen in Ede

19 Maart zijn veel Edenaren naar de stembus gegaan. Dat is verstandig geweest, want er komen erg veel taken die de landelijke overheid uitvoerde naar de gemeenten toe. De organisatie van jeugdzorg, de zorg in het algemeen en wat zaken rond de arbeidsmarkt zullen komende periode onder verantweoording van de gemeente uitgevoerd worden.

De uitslag van de verkiezingen ziet er als volgt uit:

Partij

Zeeheldenbuurt Dartstoernooi, 22 maart 2014

As. zaterdag 22 maart van 14.00-16.00u organiseert het buurtcomité Zeeheldenbuurt het tweede Zeeheldenbuurt Dartstoernooi. De dartsclub EDC is wederom bereid haar medewerking te verlenen aan dit dart evenement voor onze buurt en stelt ruimte en dartsborden beschikbaar. Bewoners van de Zeeheldenbuurt en omgeving zijn van harte welkom, zowel beginners als gevorderden, jongeren zowel als volwassenen. De kosten voor het evenement zijn gratis, consumpties zijn voor eigen rekening. Het tournooi vindt plaats bij EDC, Kuiperplein 29, in de kelder van het vroegere gebouw van de Harmonie.

Datum: 
zat, 22/03/2014 - 14:00 - 16:00
Inhoud syndiceren