Blogs

Ontmoeten en genieten op Burendag in de Wissel

Op Burendag zaterdag 26 september van 13.00u tot 17.00u biedt de Zeeheldenbuurt in de Wissel een een gevarieerd programma voor jong en oud. Er is volop gelegenheid om je buurtgenoten te ontmoeten en te genieten van muziek, verhalen, een clown, een poppentheater, kraampjes met spulletjes en informatie, creatieve workshops voor kinderen, expositie met een buurtfotopuzzel, een mozaïekworkshop en een buurtproeverij.

26 september: Burendag wordt groots gevierd in Ede-West

Op zaterdag 26 september vindt de jaarlijkse burendag plaats. Dit jaar wordt de burendag in Ede-West/Ede Centrum groots gevierd door de samenwerking van 13 organisaties die op 10 verschillende locaties diverse activiteiten organiseren voor de buurtgenoten. Uiteraard worden de kinderen niet vergeten. Een greep uit de activiteiten: muziek, verhalen, demonstraties houtbewerken, leer bewerken, ringen maken, creatieve workshops zoals mozaïeken, exposities, de buurt helpen met klusjes, rommelmarkten en bbq's voor buurbewoners.

Natuuropschoondag: begeleiders gevraagd

Op 25 september a.s.(met een extra optie van 24/9) zal de Natuuropschoondag 2015 op de Eder heide voor de groepen - en 8 van het basisonderwijs weer worden georganiseerd. Sinds 2014 is ook de Buurt ede-Veldhuizen, samen met de Gem. Ede, de stichting Recreatie Veluwe en Vallei en het Min. van Defensie,betrokken bij dit evenement. Achtergrond voor ons hierbij is het feit dat deze terreinen ooit tot het buurtbezit behoorden. Op deze manier kunnen wij tijdens deze dagen ook ons verhaal vertellen.

Workshops voor kinderen en jongeren tijdens de Herfstvakantie

Raising smallsouls organiseert deze Herfstvakantieperiode een aantal voor kinderen en jongeren interessante workshops. Assertiviteitstraining voor kinderen staat tijdens deze workshops centraal. Indien deze workshops u interessant lijken bezoek dan de website: www.raisingsmallsouls.nl

De workshops worden gehouden op woensdag 21 oktober, donderdag 22 oktober en vrijdag 23 oktober.

Locatie: De kazernes, gebouw 3 - Elisa Beeckman, Nieuwe Kazernelaan 10, 6711 JC Ede.

Deelname aan een workshop bedraagt 35,- Euro per kind. 

De herfst heeft zich aangediend

Da dagen worden al duidelijk korter. De eerste mist is in de vroege ochtend al weer gesignaleerd en in de bossen rondom ons heen verschijnen weer de paddestoelen en loop je over de neergevallen eikels en beukennootjes.Het is weer paddestoeletijd

Wijziging in afval verzamelen

Sinds 1 september kan u bij supermarkten geen plastic Hero zakken meer vinden. Het afvalregime is veranderd.

De oranje zakken mogen nu niet alleen plastic bevatten, maar ook drinkpakken en blikjes. Dit afval wordt nu PMD genoemd naar Plastic, Metalen verpakkingen en Drinkpakken

Een overzicht van wat er wel en niet in mag vindt u hier. Klik op "Lees meer".

Officiële opening van de nieuwe werkplaats op 20 november as.

Uitnodiging

 

 

 

Om de officiële opening van de werkplaats met ons mee te vieren!

Kinderboekenweek

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van natuur, wetenschap en techniek onder de titel ‘Raar maar waar’. Van woensdag 7 tot en met zondag 18 oktober is er van alles te beleven voor nieuwsgierige kinderen in de Bibliotheken van Cultura. Alle activiteiten zijn gratis.

De Bibliotheek Cultura krijgt op donderdag 8 oktober hoog bezoek van schrijver en (voormalig) kinderboekenambassadeur Jacques Vriens. Hij speelt zijn muzikale, grappige en geestige theatervoorstelling De kindertemmer samen met muzikante Frederike de Winter.

Pannenkoekenparty t.b.v. Stichting Bootvluchteling

Ik ben Tamara Aanen, 29 jaar en ik woon in Ede. 

Van 14 t/m 29 November hoop ik naar één van de plekken te gaan waar stichting Bootvluchtelingen (www.bootvluchteling.nl). Op dit moment gaat dit om Kos en Lesbos, maar mogelijk breiden hun activiteiten binnenkort uit naar andere plekken, Athene is bijvoorbeeld al als optie genoemd.

Vrwijwilligersbanenmarkt

Op woensdag 14 oktober van 18.30 tot 21.00 uur organiseert De Medewerker opnieuw een Vrijwilligers Banenmarkt. Dit jaar op een nieuwe locatie: Cultura in het centrum van Ede. Mensen die vrijwilligerswerk zoeken zijn van harte welkom om vrijblijvend langs te komen en kennis te maken met ruim 40 maatschappelijk organisaties.

Inhoud syndiceren