Blogs

Verslaggever gezocht

Voor de berichtgeving uit de Veluwse Poort zoeken wij een vrijwilliger/verslaggever die berichtgeving over en nieuws  uit de Veluwse poort wil verzamelen en ter beschikking wil stellen aan de redactie van deze website. Het gaat om een nieuwe buurt met nieuwe bewoners. 

Nieuw - Een avonturenpad!


Binnenkort wordt er in nauw overleg met de gemeente Ede in de Componistenbuurt een avonturenpad aangelegd. Dit avonturenpad zal onstaan in het bosgebiedje tussen de Sweelincklaan en de Obrechtlaan. Dit gebied is momenteel nogal rommelig. Door het aanbrengen van het avonturenpad wordt verbetering van het aanzien van dit gebiedje nagestreefd en ontstaat er eveneens een nieuw avontuurlijk speelgebied. Het avonturenpad wordt gemaakt van louter natuurlijk boom materiaal. Wilt u meer informatie over het avonturenpad neemt u dan contact op met het Buurt comite van de Componistenbuurt.

Onthulling social sofa Tuinenpark de Koekelt

Op 27 mei a.s. is om 19.00 uur de officiële onthulling van de social sofa (zie bijlage) door de heer Henk Borren, een oud-bewoner van het gebied De Koekelt.

Er zijn in de loop der jaren 68 boerderijen gesloopt om plaats te maken voor woningbouw (Veldhuizen en Rietkampen). Van een aantal van deze boerderijen werd in 1650 al melding gemaakt!

As woensdag start Popup Festival in Ede Centrum

As woensdag 25 mei begint het Popup Festival in Ede Centrum. 
Allereerst is er van 10.00 tot 12.00 een popup podium waar ouderen kunnen genieten van muziek, zang en gedichten.
Voor iedereen staat ook een kopje koffie klaar.
 

Unieke dramaproductie in het vernieuwde Openluchttheater!

Op zaterdagavond 4 juni en zondagmiddag 5 juni wordt de opera Die Zauberflöte in Ede opgevoerd. Een feestelijke gebeurtenis, want deze voorstelling is tevens de heropening van het mooiste openluchttheater van Nederland na een grondige renovatie.

Datum: 
zat, 04/06/2016 - 20:00
zon, 05/06/2016 - 14:00

Feestelijke opening uitbreiding volkstuincomplex Kreelseweg

Op 21 Mei open VTA-Ede de uitbreiding van het volsktuincomplex Kreel;seweg. Er is dan tevens een ruilbeurs voor zaden en plantjes, er zijn informatiestands, kinderactiviteiten en hapjes en drankjes. Iedereen is van harte welkom.

Expositie Lijn en Kleur in Bethanië

Apetrots zijn ze, de cursisten van Teken- en schilderclub Lijn en Kleur van het Toon Hermans Huis Ede. Vanaf zaterdag 14 mei zijn hun werken te bewonderen bij Stichting Bethanië in Ede.

Koffieconcert Omnitet in Huis Kernhem

Op 22 mei van 12.00 tot 13.30 uur geeft het vocaal ensemble Omnitet een koffieconcert in Huis Kernhem te Ede. Er zal een gevarieerd programma worden uitgevoerd met werken van diverse componisten, onder wie Mozart, Haydn, Poulenc, Sullivan, Händel en Berlioz.

Datum: 
zon, 22/05/2016 - 12:00

Ede op hoog niveau: vrijdag 20 mei

Ooit Ede gezien vanaf het oudste uitkijkpunt? Dit is uw kans, bekijk Ede vanaf de omloop van de kerktoren.

St. Recreatie Veluwe-Vallei organiseert de beklimming van de toren van de Oude Kerk in het centrum van Ede en de bezichtiging van de kerk met uitleg van deskundige gidsen.

Datum: 
vri, 20/05/2016 - 19:00

As zaterdag tuinplantenruilbeurs op het Banckertplein

As. zaterdag 14 mei vindt in de Zeeheldenbuurt in Ede de jaarlijkse tuinplantenruilbeurs plaats. Deze ruilbeurs wordt georganiseerd door het buurtcomité Zeeheldenbuurt.

Inhoud syndiceren