Blogs

Nieuwe serie stoeptegel-mozaieken geplaatst, nu ook in Vogelbuurt en Bloemenbuurt

Vandaag, maandag 22 december is in Ede-West een nieuwe serie gemozaïekte stoeptegels geplaatst. Dit keer zijn is er ook een serie kleurrijke tegels in de trottoirs van de Vogelbuurt en de Bloemenbuurt neergelegd. De tegels liggen onder andere in de Nachtegaallaan, de Kolkakkerweg en de Papekoplaan.

Geanimeerde kerstsfeer in de Zeeheldenbuurt

Afgelopen vrijdagavond 19 december was het grasveld tussen Hendrik Stafweg, de Bitterstraat en de Ruijsstraat versierd en aangekleed met kerstbomen, lichtjes en vuurkorven voor een buurtavond in Kerstsfeer. De bijeenkomst werd zeer gewaardeerd door de buurtbewoners met een flinke opkomst van circa 60 mensen.

Fijne feestdagen in Ede-Oost

Kerstmusical ‘Pleinstad’ in de Goede Herderkerk in Ede

Bent u als lezer eigenlijk trots op Ede? Of vindt u het eerder een ingeslapen provinciestad? En wat zou onze burgemeester hieraan kunnen doen? In de fictieve plaats Pleinstad wordt de burgemeester, mevrouw Leeuwenstein, met deze vraag geconfronteerd en zij gaat er persoonlijk iets aan doen. Bent u benieuwd wat? Kom dan naar de musical Pleinstad van de Baptistengemeente Op Doortocht in de Goede Herderkerk.

Datum: 
woe, 24/12/2014 - 19:30
don, 25/12/2014 - 10:30

Lokatie

Ganzenweide 17
Ede
Netherlands
52° 2' 24.6048" N, 5° 39' 53.4924" E

Houtclub Ede bij "Vrijwilligers bedankt"

"Vrijwilligers bedankt!"

Op zaterdag 13 december jl. werd door de Medewerker de manifestatie "Vrijwilligers bedankt" gehouden. Plaats van handeling: bij de oliebollenkraam naast de Oude Kerk in Ede. Alle aanwezige vrijwiligers krgen een oliebol aangeboden. Het bestsuur van de Houtclub Ede was daar ook aanwezig en heeft de taken onderling verdeeld: terwijl Cees en Ton zich met volle overgave (en mond) tegoed deden aan de oliebollen, was Marijke aan het netwerken! 

Burgemeester en Wethouders

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat per 1 januari 2015 de buurt Klaphek niet meer bij Veldhuizen zal horen, maar bij Ede-West. Dit heeft voor de Klaphek wel enige gevolgen van administratieve aard. De CBS cijfers uit het verleden zullen niet goed te vergelijken zijn met die van 2015 en later. Denk aan diefstallen, verkeersongelukken, inkomen en dergelijke.

Zeeheldenbuurt in Kerstsfeer op vrijdag 19 december 19.00-21.00u

As vrijdagavond 19 december staat de Zeeheldenbuurt in het teken van Kerst met gezellige aktiviteiten op het grasveld tussen de Hendrik Stafweg en de Bitterstraat. Zo komt beroepsverhalenvertelster Nina Moelker weer enkele spannende verhalen vertellen. Nina heeft al eerder met succes in de buurt opgetreden o.a. bij de Concordiamolen in Kerstsfeer en bij het eindfeest van het buurtspel. Veel bewoners hebben toen al kunnen genieten van haar mooie verhalen die zij spannend en met humor weet te brengen, maar ook met een zinnige inhoud en in een leuke samenspraak met het publiek. De avond wordt omlijst met mooi kerstliederen van een klein zangkoor. De aanwezigen kunnen zich warmen bij de vuurkorven en met glühwein, warme chocolademelk en oliebollen. Kortom, een avond om naar uit te kijken.

Datum: 
vri, 19/12/2014 - 19:00 - 21:00

Mozaiekgroep in de Kolk gaat door, as dinsdag 20 januari volgende bijeenkomst

Na het success van de serie mozaiekworkshops in Buurtcentrum de Kolk met achttien enthousiaste deelnemers, gaat een deel door als zelfstandige groep.  Naast het mozaieken van stoeptegels kan er ook gewertk worden aan andere mozaiekprojecten. Het is de bedoeling om werkstukken te maken waarmee de buurt kleurrijker en fraaier wordt.

Rondje Taal

Je bent ondernemer en je weet:taal is je visitekaartje. Je schrijft voor je website, je blogt, maakt een flyer, een menukaart of een vacaturetekst. Maar hoe zat het ook alweer met d's en t's, met spaties en met Engelse woorden? 

Je hebt een secretaresse die aan een opfriscursus spelling toe is. Of je wilt het zelf weer eens opfrissen.

Je kent iemand die wel erg vaak zijn bril 'vergeten' is. Je vermoedt dat je werknemer niet kan lezen en/of schrijven. 

Datum: 
zon, 07/12/2014 - 22:28 - maa, 07/12/2015 - 22:19

Heden en verleden

"Heden en Verleden" was tussen oktober 2000 en september 2002 een wekelijkse rubriek in nieuwsblad Ede-Stad. Een prent uit het verleden, een actuele foto van dezelfde locatie voorzien van een begeleidende tekst.

Inhoud syndiceren