Blogs

Buurtfeest Zeeheldenbuurt op 6 september

Het buurtcomité Zeeheldenbuurt organiseert op 6 september een groots buurtfeest in het Slijpkruikgebied aan de N224.

Alle buurtbewoners zijn hiervoor uitgenodigd!

 Het is een feest met activiteiten voor jong en oud met o.a.

Datum: 
zat, 06/09/2014 - 14:00 - 20:00

LED

Voor de Klaphek is het een primeur! Langs de Noorder Parallelweg staan tegenwoordig LED-palen. Het woord 'lantaarn' is dus amper nog van toepassing. Graag horen of lezen wij uw commentaar op deze nieuwe energiezuinige verlichting van de openbare weg. Overigens is niet alle straatverlichting nu LED aan de Noorder Parallelweg, er zijn ook nog lantaarnpalen met TL.

Buurtspraak Ede-Veldhuizen

Aan: Geërfden en belangstellenden van de Buurt Ede-Veldhuizen
 
Graag brengen wij u reeds nu op de hoogte van de komende Buurtspraak. Deze zal traditioneel weer plaatsvinden op de 3e donderdag van september. Dit jaar dus op donderdag 18 september a.s. van 10.00 tot 12.30 uur in Huis Kernhem te Ede.
 
Datum: 
don, 18/09/2014 - 10:00 - 12:00

KORT MAAR PRACHTIG: tijdelijke winkel van 23 t/m 30 augustus

Een tijdelijke winkel , maar 7 dagen open, met prachtige,  unieke en handgemaakte producten: kort maar prachtig!

Banckertmarkt met brocante op 23 augustus

Op zaterdag 23 augustus van 11.00-16.00u is er op het Banckertplein in Ede een leuke brocante-markt met hip en handgemaakte spullen en andere aparte woonaccessoires.

Datum: 
zat, 23/08/2014 - 11:00 - 16:00

Meer nieuws over Spoorzone

Afgelopen periode heeft een aannemer het AZO/Turco-terrein bezuiden het spoor gereed gemaakt voor de aanpassingen behorend bij de Spoorzone. Aan de oostelijke kant van het nu braak liggende Turco-terrein komt een fietspad voor aansluiting op de fietstunnel onder het spoor. Aan de westelijke kant zal de nieuwe Turkse moskee komen. Klik op 'Lees meer' hieronder!

Nieuwbouw of verbouw Hoorn

De gemeente heeft twee aanvragers een vergunning verleend voor het bouwen van bedrijfsunits en bedrijfswoningen. Het ene pand zal iets worden met 3 bedrijfsunits en bedrijfswoningen. Het andere bedrijfspand even verderop zal aangepast worden zodat er ook bovenwoningen kunnen worden gerealiseerd. Het gaat om Hoorn 23 en 33.

Rommelmarkt in de Wissel op woensdag 3 september

Sinds een jaar is er bij DAC de Wissel, Bettekamp 99 een kringloopwinkel gevestigd. Kringloopwinkel Buitengewoon richt zich op het hergebruik van de meest uiteenlopende spullen en is een ontmoetingsplaats tussen kopers en cliënten van het dagcentrum.

Ingebrachte spullen worden gesorteerd en schoongemaakt voordat ze in de winkel worden gezet. De ruimte is niet heel erg groot maar omdat er wekelijks nieuwe spullen worden ingebracht organiseren we 1 keer per jaar een rommelmarkt en daar maken we altijd een gezellige dag van.

Datum: 
woe, 03/09/2014 - 12:00 - 15:00

Gezond eten in lunchrooms

De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit) heeft recent de eerste resultaten van inspecties openbaar gemaakt. Zo weten we nu dus allemaal dat de volgende zaken een beoordeling hebben gehad:

Aanbieden kliko's

Per 30 juni gaat er in een aantal wijken het nieuwe kliko regime in. Het betekent dat hier in de Klaphek woensdag ook de GFT bak aan de straat gezet moet worden op de nieuwe wijze. Met de wielen van de weg af, zeker 30 cm (dus meer dan 1 stoeptegel) uit elkaar en strak aan de stoeprand.

Inhoud syndiceren