Blogs

Workshop Paasnestjes maken op woensdag 25 maart

Het Buurtcomite Zeeheldenbuurt organiseert op woensdag 25 maart a.s. om 19.30 uur een workshop Paasnestjes maken. Hierin gaan we op een ondergrond (pot) een nestje maken van takjes, mos, buxus en veertjes. Dit nestje wordt versierd met eierschalen, veertjes en voorjaarsbolletjes. Zo ontstaat een gezellig paasstukje voor op tafel!

Kosten

De kosten zijn €10,00 inclusief alle materialen.  

We vragen je wel om zelf een snoeischaar en evt. een (aardappelschil)mesje mee te nemen!

Datum: 
woe, 25/03/2015 - 19:30

Geslaagde start project Koffie en Kunst, aanmelden voor de 2e ronde kan nog

Het project Koffie en Kunst zorgt dat Edenaren, jong en oud, elkaar ontmoeten en van elkaar leren met diverse kunstvormen. Inmiddels zijn er drie startbijeenkomsten geweest, die alle drie redelijk tot goed bezocht zijn. De eerste in Bethanië was een bijzondere omdat er zowel mensen uit Bethanië zelf als uit appartementen van St. de Oldenhof als uit de omgeving van Bethanië aanwezig waren, een echte goede mix dus. Er waren tijdens die bijeenkomst 19 ouderen en 7 jongeren. De tweede in de Kolk was iets minder goed bezocht, maar zeker ook de moeite waard; 9 ouderen en 8 jongeren. De laatste in Cultura was het drukst bezocht: 21 ouderen en 12 jongeren.

Opening van speeltuin het Heidebloempje.

Zaterdag 14 maart was de opening van het gerenoveerde speeltuin het Heidebloempje aan de Lomboklaan. Veel buurtbewoners maar vooral ook de kinderen waren op deze opening afgekomen en nadat wethouder Eleveld de kabelbaan officieel in gebruik had gesteld konden de kinderen hun gang gaan. Alle anderen konden zich buigen over de vele lekkernijen die door buurtbewoners gebakken waren.

Bethanië zoekt vrijwilligers

Naast de medewerkers die dagelijks in Bethanië zorg verlenen, zijn er gelukkig ook veel vrijwilligers die zich inzetten voor onze bewoners.  Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers!
Er zijn op dit moment diverse leuke –nieuwe- vacatures:

Opening hernieuwde speeltuin Heidebloempje

De vrijwilligers van de Bewoners voor Bewoners Indische buurt het Heidebloempje nodigen hierbij onze buurtbewoners uit voor de heropenig van speeltuin het Heidebloempje.

Afgelopen zaterdag hebben we met wat vrijwilligers, buurtbewoners en mensen van het wijkteam Gemeente Ede de oude banken vervangen, prullenbakken vervangen en andere zaken aangepakt.
Het was een ontzettend leuke ochtend waarin iedereen zijn of haar steentje heeft bijgedragen en we tot een heel mooi resultaat zijn gekomen. Onze dank hiervoor!
Maandag zijn de ge-mozaïekte stoeptegels geplaatst, die zijn ook zo leuk geworden!
 
Wethouder Marije Eleveld zal zaterdag de hernieuwde speeltuin om 14.00u openen.
Zie ook de bijgaande flyer.
Datum: 
zat, 14/03/2015 - 14:00

Lokatie

Lomboklaan
Ede
Netherlands
52° 2' 36.5424" N, 5° 39' 19.332" E

Buurtavond over Bezuinigingen in Ede, kansen voor de Buurt, een verslag

Op de buurtavond in de Zeeheldenbuurt van 25 februari werd gesproken over de bezuinigingen van de gemeente Ede en de consequenties voor de buurt. Welke taken bewoners zelf op zich moeten nemen en welke ruimte zij krijgen buurten om zelf te bepalen hoe het werk in de buurt wordt georganiseerd en hoe de buurt er uit komt te zien. De bijeenkomst was geroganiseerd door het buurtcomite Zeeheldenbuurt en bedoeld om samen na te denken over de rol van de buurt in een tijd waar de gemeente steeds meer taken aan bewoners gaat overlaten, zowel op het gebied van de openbare ruimte als op welzijn en zorg.

Houtclub maakt nieuw kippenhok voor De Broekakker in Bennekom

We maken in opdracht van de huiskamer van centrum De Broekakker in Bennekom een kippenhok met ren.
Dit bouwwerk wordt in panelen in de werkplaats opgebouwd zodat het vervoerd kan worden en op de plaats van bestemming kan worden gemonteerd. We zijn al een heel eind gevorderd met de bouw. Het kippenhok heeft een functie voor de dagbesteding van de ouderen, die gebruik maken van de huiskamer.

Amsterdamseweg op de schop

De gemeente Ede heeft het voornemen de riolering in de Amsterdamseweg te gaan vervangen, dit i.v.m. de slechte staat. Daarnaast zal ook de weg en trottoirs meegenomen worden. 8 December jl. zijn de bewoners van de Amsterdamseweg geïnformeerd over de conceptplannen tijdens een informatieavond.

Expositie “Minder en Meer” in Huis Kernhem.

Van 7 maart tot en met 22 maart is in Huis Kernhem een duo-expositie te zien van Ben Haggeman en Esther de Jong. De expositie bestaat uit geschilderde tekeningen, glaswerk en beelden van dieren.

Koffieconcert 'Barok+' in Huis Kernhem

Op 15 maart 2015 zal er een barokensemble optreden in Huis Kernhem. Op het programma staan
duetten en aria's van onder meer Purcell, Scarlatti, Verdi en Händel.

Het gezelschap is als volgt samengesteld:Willy Sipman, mezzosopraan, en Kerst van der Veen, bas-bariton. Beiden zijn lid van Vocaal Kwartet Glissando, maar zij treden ook regelmatig op bij andere ensembles. Laurent Hanssen, klavecimbel, en piano. Zijn specialisme is barokmuziek. Frits van der Meulen speelt zowel barokfluit als moderne dwarsfluit. Hij speelt regelmatig samen met Laurent in diverse gezelschappen. Ellen Dieleman speelt barokcello en hedendaagse cello. José Brands, piano, geeft zang- en pianoles en is coach van diverse koren.

Datum: 
zon, 15/03/2015 - 12:00
Inhoud syndiceren