Gebruikerslogin

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

U bent hier

Nieuws Ede en Omgeving

Ede gaat Muur van Mussert niet redden - Barneveldse Krant

Barneveldse KrantEde gaat Muur van Mussert niet reddenBarneveldse KrantLUNTEREN (ANP) De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is de enige die de omstreden Muur van Mussert op de Goudsberg in Lunteren (gemeente Ede) nog van de sloop kan redden. Ede is niet van plan om van de muur een gemeentelijk monument te ...Erfgoed Ede pleit voor behoud 'Muur'Edese Post (persbericht) (Blog)'Ede moet Muur van Mussert met spoed monument maken'Ede StadEde gaat Muur van Mussert in Lunteren niet reddenBinnenlandsbestuuralle 8 nieuwsartikelen »

'Studentengrap' jaagt Bennekommers stuipen op het lijf - Ede Stad

Ede Stad'Studentengrap' jaagt Bennekommers stuipen op het lijfEde StadBENNEKOM Een groep studenten uit Delft die de voorzitter van een studentenvereniging uit Wageningen wilde 'ontvoeren', heeft omstanders woensdagavond op de Van Balverenweg in Bennekom de stuipen op het lijf gejaagd. Getuigen die de actie ...Politie kan niet lachen om grap studentenOmroep GelderlandPolitie boos om grap van studenten in BennekomGelreNieuwsalle 3 nieuwsartikelen »

Sinterklaasjournaal: een sjaal breien voor Sinterklaas - Ede Stad

Sinterklaasjournaal: een sjaal breien voor SinterklaasEde StadEDE Sinterklaas komt zaterdag naar Ede voor de intocht, maar dat kan alleen als hij zich een stuk beter voelt. Een groepje kinderen heeft daarom heel hard gewerkt om de sjaal voor Sinterklaas op tijd af te krijgen. Mevrouw Sara brengt de sjaal bij de ...

Bewoners die wonen op vervuilde grond in Wageningen ingelicht door gemeente

WAGENINGEN - Alle bewoners van panden in Wageningen waar sprake is van bodemverontreiniging hebben deze week een brief ontvangen van de gemeente. In die brief wordt gewezen op de aard van de verontreinigingen en de manier hoe daar mee om gegaan moet worden. 

Dichters aan de Grift zoeken elkaar en het publiek op met 'live' voordrachten

VEENENDAAL - De leden van collectief Dichters aan de Grift motiveren elkaar om te blijven schrijven. De Veenendalers gaan binnenkort voor het eerst 'live', in Ede.

Nature Talks Photo festival. Sfeerverslag door Edese natuurliefhebber Michael de Vries

Het is fris buiten, de fiets zet ik neer op een plek waar bijna nooit
Het bericht Nature Talks Photo festival. Sfeerverslag door Edese natuurliefhebber Michael de Vries verscheen eerst op Ede .

Historie van de gemeente Ede in beeld

Op donderdagavond 16 november werd dankzij de welwillende medewerking van de gemeente Ede in de
Het bericht Historie van de gemeente Ede in beeld verscheen eerst op Ede .

Weekmarkt vanaf februari tijdelijk op Kuiperplein - Ede Stad

Ede StadWeekmarkt vanaf februari tijdelijk op KuiperpleinEde StadEDE Het Marktplein wordt vanaf begin februari opnieuw ingericht. De werkzaamheden zijn vóór begin juli afgerond. In de tussentijd wordt daarom de weekmarkt tijdelijk verplaatst naar het Kuiperplein en de Brouwersstraat. De weekmarkt zal op zaterdagen ...

Nieuwe dienstregeling Syntus - Ede Stad

Ede StadNieuwe dienstregeling SyntusEde StadEDE De nieuwe dienstregeling van Syntus Gelderland voor het busvervoer op de Veluwe gaat, tegelijk met die van NS, op zondag 10 december in. Jaarlijks wordt de dienstregeling bekeken en vinden er wijzigingen plaats. Ook dit jaar worden aan de hand ...en meer »

Veel belangstelling voor boekpresentatie Oud-Bennekom - Ede Stad

Ede StadVeel belangstelling voor boekpresentatie Oud-BennekomEde StadBENNEKOM Historische Vereniging Oud-Bennekom presenteerde woensdag in de Brink het nieuwe boek in de serie 'Geschiedenis in Beeld'. In dit vierde deel wordt ingezoomd op de Dorpsstraat. Het eerste exemplaar werd door samensteller Ad Nooij ...

Markt Ede naar Kuiperplein

EDE - De warenmarkt in Ede verkast begin februari naar het Kuiperplein en de Brouwersstraat. De markt moet tot begin juli uitwijken omdat het Marktplein op de schop gaat. 

ICE omgeleid via Betuweroute - Ede Stad

Ede StadICE omgeleid via BetuwerouteEde StadEDE Voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van de Betuweroute reizigers worden vervoerd over de goederenspoorlijn, meldt de website treinreiziger.nl. Wegens werkzaamheden wordt op zaterdag 25 november de ICE Amsterdam - Frankfurt/Basel ...en meer »

Eerste deelnemers aan Herenboerderij Ede proosten met Wethouder Leon Meijer - Edese Post (persbericht) (Blog)

Edese Post (persbericht) (Blog)Eerste deelnemers aan Herenboerderij Ede proosten met Wethouder Leon MeijerEdese Post (persbericht) (Blog)Ede - Ze hebben gisteren getekend in aanwezigheid van Wethouder Food Leon Meijer. Herenboeren Ede is een burgerinitiatief en wil met een groep van 200 huishoudens in Ede een cooperatieve boerderij starten. Om gezamenlijk en in eigen beheer ...

'Meer jongeren naar het theater' - Ede Stad

Ede Stad'Meer jongeren naar het theater'Ede StadCONTACT Cultura Ede is erg blij met het enthousiasme van de jongeren. Na uit een heleboel aanmeldingen een goede groep theaterkijkers te hebben gekozen, zijn de bijeenkomsten gegarandeerd een succes. ,,Ons doel is in contact komen met jongeren ...

Edese genomineerd voor Legal Woman 2017 - Ede Stad

Ede StadEdese genomineerd voor Legal Woman 2017Ede StadEDE De rasechte Edese advocaat-partner Sandra van Heukelom-Verhage is genomineerd als Legal Woman 2017, een award waarvoor vrouwelijke topjuristen genomineerd kunnen worden. ,,Ik ben enorm gevleid met de nominatie", straalt ze. Fleur Bubbert.

Oud Veenendaal uitgebeeld in tegeltjes

VEENENDAAL- Oud Veenendaal in tegeltjes aan de wand. Dat is sinds kort te zien aan de muur van gebouw Het Stempel aan de Veenendaalse Tuinstraat.

Meeste sloten waterschap Vallei en Veluwe klaar voor de natte maanden

EDE - Bijna 90 procent van de circa 5.000 onderhoudsplichtigen in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe heeft de sloten op tijd schoon. 

Water voor de wereldberoemde rhododendrons van Wageningen

WAGENINGEN - Het is gebeurd met de rondzwiepende waterstralen op de wereldberoemde rhododendron-collectie van Belmonte Arboretum in Wageningen.

Hij komt... hij komt... Wanneer komt Sinterklaas naar jouw gemeente?

EDE - Sinterklaas komt komende zaterdag weer aan in het land. Ook in de Gelderse Vallei maakt hij zijn opwachting op de volgende tijden in de volgende plaatsen:

Europese toernee van Low Society ook naar Wageningen

WAGENINGEN - De Amerikaanse bluesformatie Low Society treedt zondag op bij Bluesclub XXL in Wageningen. De bij bluesliefhebbers geliefde formatie is bezig met een Europese toernee. 

Pagina's

Kunst bestaat alleen maar vanwege de context, vanwege het anders zijn.
Brian Eno

Nieuwsbrief ontvangen?

Het Weer

meer weer