Campagne voor vrijwillige hulp: Maak samen het verschil

Hoe fijn is het als iemand je te hulp schiet als dat even nodig is. En hoe leuk is het om als goede buur of vrijwilliger iets te kunnen betekenen voor je medemens of voor de samenleving.

 Jolien Kohlmann-Bins, directeur van De Medewerker: “Als inwoners van de gemeente Ede vormen we samen de Edese samenleving waarin mensen iets voor elkaar kunnen betekenen, ieder met zijn of haar talenten en mogelijkheden. De Medewerker speelt hierin een bemiddelende en verbindende rol; wij brengen mensen met elkaar in contact. Dat doen we niet alleen, dat doen we samen met heel veel andere grote en kleinere organisaties en initiatieven.”

De Medewerker heeft een aanbod van gratis diensten die bijdragen aan een actieve en zorgzame samenleving. Denk daarbij aan bemiddeling naar vrijwillige hulp, ondersteuning mantelzorgers, bemiddeling naar vrijwilligerswerk en de sociale marktplaats Goede Buur. 

Kohlmann-Bins: “Wil je graag vrijwilligerswerk doen en zoek je een leuke vrijwilligersjob? Kun je als mantelzorger wel wat ondersteuning gebruiken of heb je om een andere reden even hulp nodig? Neem een kijkje op de website www.demedewerker.nl, kom langs of bel met een hulpvraag naar 0318 – 651 312. Ook verwijzen we graag naar de website www.goedebuurede.nl de sociale marktplaats voor inwoners van de gemeente, waar mensen met elkaar in contact kunnen komen en diensten kunnen vragen of aanbieden.

We willen dat mensen zich vrij voelen om hulp te vragen wanneer dat nodig is en om hun talenten in te zetten. Met als resultaat een samenleving waar het goed toeven is. Samen maken we het verschil”.