De Schakel zoekt een vrijwilliger voor begeleiding van activiteiten

De Schakel is een christelijk centrum voor dagactiviteiten en arbeidstraining in Ede. Mensen met een psychosociaal of psychiatrisch probleem of een licht verstandelijke beperking kunnen hier in een veilige omgeving aan de slag op een manier die bij hen past.  Voor de begeleiding van deelnemers bij de verschillende activiteiten zijn wij op zoek naar een vrijwilliger begeleider activiteiten (m/v).

De deelnemers van de Schakel worden gestimuleerd om zich te richten op hun mogelijkheden, niet op hun beperkingen. Dat staat voorop.

De activiteiten die worden aangeboden hebben een arbeidsmatig karakter en worden uitgevoerd in opdracht van particulieren of bedrijven. Hierbij is geen sprake van productiedruk, de deelnemers werken in hun eigen tempo. Al naar gelang interesses, mogelijkheden en doelen kan een deelnemer kiezen uit één of meerdere activiteiten.

Op dit moment zijn er mogelijkheden op het gebied van:

  • Keramiek: o.a. kinderserviesjes, doopgeschenken, serveerschaaltjes, borden en mokjes . Deze worden gegoten, beschilderd, geglazuurd en gebakken.

  • Houtbewerking: o.a. tuinstoeltjes en tafels voor kinderen, poppenwagens, bijenkasten en vlindertafels

  • Productie: inpak- en sorteerwerk, ompakken van diervoer voor verkoop.

  • Woon- en tuindecoratie: o.a. vogelvoedselpiramides, memo en babyborden, gehaakte sleutelhangers en haarspeldjes.

Voor de begeleiding van deelnemers bij de verschillende activiteiten zijn wij op zoek naar een vrijwilliger begeleider activiteiten (m/v).

Zie ook de bijgaande vacaturetekst.