Natuuropschoondag: begeleiders gevraagd

Op 25 september a.s.(met een extra optie van 24/9) zal de Natuuropschoondag 2015 op de Eder heide voor de groepen - en 8 van het basisonderwijs weer worden georganiseerd. Sinds 2014 is ook de Buurt ede-Veldhuizen, samen met de Gem. Ede, de stichting Recreatie Veluwe en Vallei en het Min. van Defensie,betrokken bij dit evenement. Achtergrond voor ons hierbij is het feit dat deze terreinen ooit tot het buurtbezit behoorden. Op deze manier kunnen wij tijdens deze dagen ook ons verhaal vertellen. Voor de 25e zijn door de schiolen inmiddels al ruim 450 kinderen voor dit evenement aangemeld.
 
De Natuuropschoondag zal dit jaar tevens in het teken staan van educatie omtrent het feit dat het in 2015 honderd jaar geleden is dat er op deze heide ruim 5000 Belgische vluchtingen waren onder gebracht in het Vluchtoord Ede beter bekend als het "Belgenkamp". Tijdens deze dag zullen de kinderen ook een bezoek brengen aan de tijdelijke expositie (voor publiek geopend van 18 t/m 20 september) in de nieuwe Schaapskooi op de Eder heide.
 
Om deze dag ook dit jaar weer succesvol te laten verlopen zoeken wij als organisatie extra vrijwilligers die tijdens deze dag de groepjes kinderen kunnen begeleiden tijdens hun activiteiten op de heide en het bzoeken van de educatieve onderdelen. Het dagprogramma loopt van 08.00 tot circa 16.00 uur. 
 
Bent u in de gelegenheid om deze dag als vrijwilliger aanwezig te zijn en/of kent u anderen die deze taak zouden kunnen/willen vervullen dan horen wij dit graag van u. U kunt het ons laten weten via een mail aan buurtbestuur.edeveldhuizen@gmail.com ook voor eventuele andere vragen kunt u hier terecht. Na aanmelding ontvangt u t.z.t. nadere informatie vanuit de organisatie van de Natuuropschoondag.
 
Met vriendelijke groet
Namens de Buurt Ede-Veldhuizen
Geen Broere
Buurtrichter (voorzitter)
tel. 06-54911662 
website: https://www.ede.nl/gemeente/gemeentearchief/bezoekersinformatie/links/buurt-ede-veldhuizen/