Vrwijwilligersbanenmarkt

Op woensdag 14 oktober van 18.30 tot 21.00 uur organiseert De Medewerker opnieuw een Vrijwilligers Banenmarkt. Dit jaar op een nieuwe locatie: Cultura in het centrum van Ede. Mensen die vrijwilligerswerk zoeken zijn van harte welkom om vrijblijvend langs te komen en kennis te maken met ruim 40 maatschappelijk organisaties.

 

Stephanie Niessen, projectleider Banenmarkt bij de Medewerker: “Het voordeel van de Vrijwilligers Banenmarkt is dat je in korte tijd veel informatie kunt vergaren. Bovendien kun je direct een gesprek aangaan en meer van een organisatie en het vrijwilligerswerk dat zij biedt, te weten komen.”

 

Vacaturebank en vrijwilligerstest

Ook De Medewerker is aanwezig op de Vrijwilligers Banenmarkt. Van Niessen: “Je kunt bij onze stand de Vrijwilligersvacaturebank inzien met meer dan 500 vacatures in de gemeente Ede. Weet je niet precies wat je wilt? Geen nood. Doe ter plekke een digitale test en ontdek welk vrijwilligerswerk bij je past. Heb je vragen over vrijwilligerswerk, wat de mogelijkheden zijn of over de uitslag van de test? De vrijwilligerscoaches van De Medewerker denken graag met je mee.”

 

Motieven voor vrijwilligerswerk
Waarom zou je eigenlijk vrijwilligerswerk doen? Van Niessen noemt diverse redenen: “Je gaat bijvoorbeeld met pensioen en zoekt een nieuwe zinvolle invulling van je tijd, je wilt graag andere mensen ontmoeten, je bent (tijdelijk) werkloos en wilt toch aan de slag blijven of je wilt naast je betaalde baan graag nog iets extra’s doen voor de samenleving. Voor jongeren is vrijwilligerswerk een mooie manier om te ervaren of een bepaald soort werk hen aanspreekt en om nieuwe vaardigheden op te doen, terwijl mensen van allochtone afkomst nogal eens noemen dat zij de Nederlandse taal willen oefenen en willen integreren.”

 

Aanwezige organisaties

Op de Vrijwilligers Banenmarkt zijn aanwezig: Culturele vereniging De Kijkdoos, Houtclub Ede, Koorschool Midden-Gelderland, Kinderboerderij De Oude Hofstede, Zonnebloem Ede/Lunteren, De Wereldwinkel, het Rode Kruis, St. Fantasieland, SportService Ede, St. Rooz, Gilde Ede, de Hersenstichting, maatjesprojecten, verschillende verzorgings- en verpleeghuizen, Dien je Stad en vele andere organisaties. Voor een volledig overzicht van alle organisaties en voor meer informatie, zie de website van De Medewerker: www.demedewerker.nl.