Houtverkoop en opschonen Buurtbos Ede-Veldhuizen

Als doelstelling van het Buurtbestuur om de geërfden meer te betrekken bij de buurt en meer affiniteit te laten krijgen met het Buurtbos is er door de Buurtscheuter tijdens de laatste Buurtspraak op 17 september jl., hiervoor en plan gepresenteerd. Voor houtverkoop is er een verdeling gemaakt tussen naaldhout dunning en een loofhout dunning. De dunning van het naaldhout heeft afgelopen voorjaar reeds plaats gevonden. De dunning van het loofhout staat voor het komende voorjaar gepland. Daarnaast heeft hij een oproep gedaan voor het "onderhoud' van het Buurtbos en worden kandidaten gezicht voor een opschoning.

Houtverkoop:

Bij voldoende belangstelling bestaat er voor de geërfden de mogelijkheid om maximaal 2 stapelmeter (= circa 1,5 m³ vast) loofhout te kopen. De bomen uit het buurtbus worden professioneel gezaagd en afgekort op 1 meter gestapeld aan de rand van het bos. De koper kan het hout ophalen op een nog nader te bepalen zaterdag begin 2016 maar in ieder geval vóór 15 maart i.v.m. het broedseizoen. De koper dient het hout zelf nog verder te verwerken tot brandhout dat bij hem in de kachel of open haard past. De koopprijs bedraagt € 75,00 per partij van 2 stapelmeter. Op de dag van ophalen dient de betaling contant te geschieden bij de Buurtscheuter. Uiteraard wordt u t.z.t. tijdig nader geïnformeerd.

Als u belangstelling heeft kunt u zich nog tot uiterlijk 1 november 2015 bij per mail* als belangstellende aanmelden. (*buurtbestuur.edeveldhuizen@gmail.com)  Aanmelden graag met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Er dient wel rekening gehouden te worden met het feit dat de voorraad niet onuitputtelijk is, er zal maximaal 40 tot-50 m³ loofhout geoogst worden. Het hout zal worden toegewezen op basis van het principe “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. 

Opschonen Buurtbos:

Deze opschoning willen wij uitvoeren op een nog nader te bepalen dag in de tweede helft van de zomer van 2016, maar in ieder geval na 15 juli i.v.m. het broedseizoen. Het gaat hierbij om het verwijderen van ongewenste groei van o.a. Vogelkers e.d.. De vrijwilligers krijgen ter plaatse een instructie van de Buurtscheuter. Via de gemeente Ede wordt de Buurtwagen met o.a. gereedschap georganiseerd. En uiteraard zorgt de Buurt voor koffie en koek. Te zijner tijd wordt u na aanmelding tijdig geïnformeerd over de voortgang van dit project.

En..... vele van uw buren, vrienden enz. weten (mogelijk) nog niet dat ook zij geërfde (kunnen) zijn maar uiteraard is ook voor hen de mogelijkheid om zich aan te melden. Zo maken we de buurt bekend onder een breder publiek. Dus laat het ook anderen weten.

Uw reactie zijn wij graag tegemoet.

Met vriendelijke groet
Namens de Buurt Ede-Veldhuizen
Geen Broere
Buurtrichter (voorzitter)