Zeeheldenbuurt in Kerstsfeer op vrijdag 18 december

Vrijdagavond 18 december van 19.00-21.00 staat de Zeeheldenbuurt in het teken van Kerst met gezellige activiteiten op het grasveld tussen de Hendrik Stafweg en de Bitterstraat. Zo zijn er kerstliederen en komt verhalenverteller Bastiaan de Zwitser enkele fraaie verhalen vertellen.

Appel en Peer

Jan Peer komt bij zijn rijke vriend Jan Appel om een lening vragen. Maar die 'goede oude vriend' laat hem niet eens binnen! Hij laat hem in zijn eigen ongeluk achter voor de deur staan. Ongehoord! Maar Appel zal zijn vriend helpen, reken maar. Alleen hoe, dat weet zelfs Peertje niet. Een hartverwarmend verhaal over vriendschap en hulp.

De Kerstroos

Op een koude Kerstavond reist de oude Abt Johannes met zijn tuinman naar het bos van de rovers. Want daar in het bos zou die nacht een wonder plaats vinden waar Johannes al veel van heeft gehoord. Maar dat zo iets prachtigs plaats vind bij uitschot zoals de roversfamilie in het bos, vind hij zeer merkwaardig. Zou het echt waar zijn? Een klassiek kerstverhaal uit de veer van Selma Lagerlöf.

Bastiaan de Zwitser komt met deze twee hartverwarmende verhalen naar de Zeeheldenbuurt om aan de kerstsfeer bij te dragen en nodigt u van harte uit om te komen luisteren. Bastiaan heeft al eerder met succes in de buurt opgetreden o.a. bij de Concordiamolen in Kerstsfeer. Veel bewoners hebben toen al kunnen genieten van zijn mooie verhalen die hij spannend en met veel humor weet te brengen.

 

De avond wordt omlijst met mooie kerstliederen van een klein zangkoor. De aanwezigen kunnen zich warmen bij de vuurkorven en met glühwein, warme chocolademelk, oliebollen en marshmallows voor de kinderen. Kortom, een avond om naar uit te kijken.