Senioren uitje Indische Buurt

Woensdag 25 november was het dan zover, het eerste uitje van Koffieluitjes Indische Buurt, initiatief vanuit Bewoners voor Bewoners Indische Buurt!
In september zijn we gestart met een maandelijks senioren koffie-uurtje in de Ericahorst en daar waar we met 1 buurtbewoner zijn gestart, hebben we nu een leuke tafel vol. Volgende stap was een uitje organiseren om meer senioren buurtbewoners aangesloten te krijgen en elkaar beter te leren kennen.
De dag begon voor ons om 10.00, op ons verzamelpunt. Er waren 2 busjes geregeld en we hadden 2 chauffeurs bereid gevonden ons te vervoeren. (hartelijk dank Piet en Jan!)
Ook gingen er 2 wethouders op uitnodiging mee, mevrouw Eleveld en mevrouw Ligtelijn. Nadat iedereen was ingestapt vervolgden wij onze weg richting Zorgboerderij ‘t Paradijs in Barneveld waar we een rondleiding kregen.
De wethouders hebben gezellig een praatje kunnen maken met de mensen en genoten ook van de rondleiding op de Boerderij. Aangezien zij een hele volle agenda hebben en zich de volgende afspraak alweer aandiende, zijn zij na de rondleiding weer richting Ede gereden. We vonden het ontzettend leuk dat zij interesse hebben getoond in onze activiteiten en dat we konden laten zien hoe leuk en waardevol zulke momenten zijn, samen.
Nadat de wethouders waren vertrokken, gingen wij aan de koffie en thee en mochten we genieten van een heerlijke Paradijskoek wat speciaal voor ons gemaakt was. (recept helaas geheim)
Dit is overigens op de Boerderij te verkrijgen in de Boerderijwinkel en een absolute aanrader! Na de koffie was er nog even gelegenheid om de Boerderijwinkel te bezoeken om eventueel heerlijke biologische producten te kopen.
Na wat opgewarmd te zijn stapten we de bus weer in om door te rijden naar Ter Schuur waar we een bezoek brachten aan het Oude Ambachten en Speelgoed Museum. Nadat we welkom waren geheten stond er een heerlijke lunch op ons te wachten en na de lunch mocht iedereen het museum in. Er was een heuse Kerstmarkt waar standhouders hun zelfgemaakte waren verkochten en daarnaast kon men een kijkje nemen in het speelgoed museum en het oude ambachten gedeelte. Er was zoveel te zien en er werden leuke herinneringen aan vroeger opgehaald. Iedereen had wel een verhaal te vertellen. Na een paar uurtjes te hebben rondgeneusd was het tijd voor een bakje koffie of wat fris en sloten we de dag af met de belofte zoiets gauw weer te organiseren.
Kortom, het was een geslaagde dag waar iedereen, zowel de vrijwilligers, de chauffeurs, de buurtbewoners als de wethouders (een deel) van hebben genoten.
Er wordt alweer hard gebrainstormd om te kijken wat we in het nieuwe jaar nog allemaal willen en kunnen gaan organiseren voor onze senioren buurtbewoners.
Heeft u ook interesse om volgende keer mee te gaan? Dat kan! Neemt u contact met ons op via emailadres indische-buurt@bvbede.nl of door een berichtje te sturen (eventueel privé) naar de beheerder van onze Facebookpagina (Bewoners voor Bewoners Indische Buurt), we nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.