Sportcafé over gastvrijheid bij de sportvereniging


Hoe gastvrij ben je of kun je zijn als Edese sportvereniging? Die vraag staat centraal bij het eerste Sportcafé van 2016 op woensdagavond 10 februari. Sportservice Ede tekent voor de organisatie van deze inspirerende bijeenkomst voor bestuurders en vrijwilligers van sportverenigingen in de gemeente Ede. Plaats van handeling is het Sportcafé in sporthal de Peppel op sportpark Peppelensteeg in Ede. Het sportcafé start om 19.30 uur en aanmelding vooraf is gewenst.

Onder de noemer “Welkom op de Club” wordt nadrukkelijk ingaan op gastvrijheid bij de sportvereniging. Hoe gastvrij ben je als club voor nieuwe sporters, wie zijn er verantwoordelijk voor gastvrijheid en wat kan het de vereniging brengen? 

De meeste sportclubs in Nederland willen graag ‘terug naar de vereniging van vroeger’. Helemaal terug naar vroeger kan misschien niet, maar een vereniging heet niet voor niets vereniging. Het samenbrengen van mensen is dé kans van een club, met een focus op aandacht voor leden, bezoekers en sponsors. Via gastvrijheid, of een warm welkom, is de eerste stap gemaakt naar ledenbehoud en ledenwerving, de waardering van vrijwilligers en een andere kijk op de club.

Tijdens het Sportcafé wordt ingegaan op de vragen die leven bij vrijwilligers en bestuurders van de sportvereniging. Sportservice Ede behandelt, samen met Etienne Verhoeff en Kyra van Leeuwen van Start2Create, deze vragen op een interactieve manier met inspirerende voorbeelden.

Voor geïnteresseerde sportverenigingen biedt Sportservice Ede na het Sportcafé, in samenwerking met Start2Create, een traject aan waarin ingegaan wordt op wat gastvrijheid voor een sportvereniging kan betekenen. Hierbij worden praktische tips gegeven en gezamenlijk gekeken hoe de gastvrijheid binnen de vereniging kan worden verbeterd.

Aanmelding vooraf voor deelname aan het Sportcafé is gewenst dat kan via www.sportservice-ede.nl/sportcafe. Meer informatie is verkrijgbaar bij Joost Gerrits, verenigingsadviseur van Sportservice Ede. Tijdens kantoortijden telefonisch via 0318 – 69 25 06 of stuur een e-mail naar verenigingsadvies@sportservice-ede.nl.