Badminton voor lichamelijk beperkten


Ede โ€“ Op vrijdag 29 januari wordt voor de 2e keer in Ede een clinic Para-badminton georganiseerd. Para-badminton is aangepast badminton, voor mensen met een beperking in hun lichamelijk functioneren. De clinic wordt begeleidt door Ilse van de Burgwal, oud wereldkampioen rolstoelbadminton. Ilse is de oprichter van Para-badminton Foundation Ilse van de Burgwal waarmee ze de sport naar een hoger niveau wilt tillen. De clinic wordt georganiseerd in samenwerking met Sportservice Ede.

De clinic zal de deelnemers een uitgebreide introductie geven in dit leuke spel. Er zijn tevens sportrolstoelen aanwezig, die geheel kosteloos kunnen worden gebruikt. Iedereen die graag wilt sporten, maar door een lichamelijke beperking niet deel kan nemen aan regulier sportaanbod in Ede en omgeving, is welkom. Bijvoorbeeld mensen die in een rolstoel zitten, mensen met dwerggroei of mensen die een beenprothese hebben. Het is mogelijk om een introduce mee te nemen.

De clinic vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in de gymzaal aan de Wulplaan 9a te Ede. Deelname is gratis en vrijblijvend. Na de eerste clinic Para-badminton in Ede is er een badmintonclub opgericht, die nu elke dinsdagavond traint in Veenendaal. De intentie is om ook in Ede een trainingsmogelijkheid aan te gaan bieden. Meer informatie is verkrijgbaar bij Jasper van der Bijl van Sportservice Ede via 06 46 81 50 43 of jasper.vanderbijl@sportservice-ede.nl.