Lentemarkt voor senioren

De Lentemarkt voor senioren is dit jaar op vrijdag 20 mei en duurt van 10.00 uur tot 15.00 uur, de toegang en een kop koffie zijn gratis. Vanaf verschillende stopplaatsen zal er een pendeldienst worden georganiseerd voor mensen die niet voor eigen vervoer kunnen zorgen. Om 10.00 uur zal de opening worden verricht door wethouder Lighteleijn en voorzitter van PCOB, Hannah Bovenkerk.

COSBO-Ede en Malkander gaan vanaf dit jaar samen hun informatiemarkten voor senioren organiseren. Het resultaat van die samenwerking is een grotere markt, met meer informatie, meer activiteiten en naar verwachting meer bezoekers.

Er worden zo’n vijftig organisaties verwacht die deelnemen aan deze lente-informatie markt. Bezoekers kunnen informatie verwachten over muziek, schildercursussen, huishoudelijke hulp, maaltijden, vervoermiddelen, EHBO, hulpmiddelen en nog veel meer zaken die leuk of belangrijk zijn voor oudere mensen. Ook de gemeente is aanwezig met informatie over huishoudelijke hulp en andere regelingen. Natuurlijk zijn ook Malkander en de ouderenbonden zelf aanwezig. De markt is enerzijds een gezellig uitje maar anderzijds ook een mogelijkheid voor bezoekers om zich te informeren over wat Ede en omgeving te bieden hebben aan haar inwoners.

COSBO-Ede en Malkander hebben de krachten gebundeld om zo de mensen uit de gemeente Ede nog beter te kunnen bedienen. COSBO-Ede is de organisatie die de namens de ouderenorganisaties de belangen behartigt van de ouderen in de gemeente Ede. Malkander is de nieuwe organisatie die is ontstaan uit een fusie van Welstede, S.W.O. en De Medewerker. Met de gebundelde gezamenlijke kennis en de grote netwerken van beide organisaties ontstaat er een enorm aanbod.

Om alle standhouders een plaats te kunnen geven, is gekozen voor Cultura aan de Molenstraat in het centrum van Ede. Voor de bezoekers is Cultura een mooie centraal gelegen locatie. Bovendien kunnen de bezoekers meteen even kijken wat Cultura zelf aan mogelijkheden biedt.