Unieke dramaproductie in het vernieuwde Openluchttheater!

Op zaterdagavond 4 juni en zondagmiddag 5 juni wordt de opera Die Zauberflöte in Ede opgevoerd. Een feestelijke gebeurtenis, want deze voorstelling is tevens de heropening van het mooiste openluchttheater van Nederland na een grondige renovatie.

Het verhaal. De opera Die Zauberflöte van Mozart zit vol tegenstellingen: haat/liefde, zwart/wit, mannelijk/vrouwelijk, goed en kwaad. Het gaat over twee liefdesgeschiedenissen; de idealistische en verheven relatie tussen Tamino en Pamina en de emotionele en instinctieve relatie tussen Papageno en Papagena. Al deze ingrediënten hebben sinds de première in 1791 talloze theatermakers geprikkeld en uitgedaagd om steeds weer met nieuwe interpretaties te komen. In dit grandioze werk van Wolfgang Amadeus Mozart zijn vele aspecten verenigd. Aan het eind van het verhaal is Die Zauberflöte een triomf van de liefde tussen Tamino en zijn grote liefde Pamina.

Wolfgang Amadeus Mozart. (1756-1791) De beroemde componist en musicus comoneerde symfonieën, opera’s en andere muziekstukken. Hij was een muzikaal wonderkind dat zijn eerste compositie maakte toen hij pas 5 jaar oud was! Zijn opera Die Zauberflöte werd voor het eerst uitgevoerd op 30 september 1791 in Wenen. Sindsdien zijn vele opvoeringen gevolgd. De fantastische muziek en het aangrijpende verhaal is van alle tijden.

De organisatie is er in geslaagd deze opera met een unieke, bijna volledige ‘Edese cast’ op de planken te zetten, zowel wat het koor als de solisten betreft. Muzikale leiding: Albert Wissink.Regie: Wiebke Göetjes / regie-assistent: Nico Weggemans. Orkest: Zauberflöte orkest.Koor: Koorschool Midden Gelderland. Productie: Tineke Ouwendijk / Henk Serné. Kostuums: Mariecke Van Der Linden / Geusje Rommerts. Dekor/rekwisieten/special effects: Focko Rommerts /Jos Oosterbaan. Solisten: Jeroen de Vaal, Tamar Niamut, Iris de Koomen, Robbert Muuse, Tineke Roseboom, Kees Jan de Koning, Jonathan Ploeg, Tenar van Kooten, Maike van de Wiel, Mieke Doeschot, Raghna Wissink, Franske van der Wiel, Ruben Olthof en Christina Plein.

Voorstellingen: Zaterdag 4 juni 20.00 uur. Kassa open 19.00 uur. Zondag 5 juni 14.00 uur.

Kassa open: 13.00 uur. Openluchttheater, Van Pabstlaan 1, Ede.

Kaartverkoop vanaf 1 april: www.opera-ede.nl Verkoopadressen: boekhandel Boek en Buro, boekhandel Het Paard van Troje, boekhandel de Bron, boekhandel Primera Bellestein, Cultura, bloemenhandel De Wilgenteen. Prijzen: 21,- euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar 10,- euro. Aan de kassa bij de voorstelling: 25,- euro.

De voorstelling duurt bijna 2 uur. Wilt u net als in Italië heerlijk met een picknickmandje op de tribune? Dat kan. Neem gerust drankjes en hapjes mee. Parkeren. In de directe omgeving van het Openluchttheater is weinig parkeergelegenheid. Wij raden u aan om met de fiets te komen. Maar als u toch met de auto komt kunt u het beste parkeren op het voormalige Kazerneterrein. Volgt u daarvoor de routeborden. Vanaf de parkeerplaats wordt u met een transferbus naar het Openluchttheater gebracht. Het is aan te raden op
tijd bij het parkeerterrein aanwezig te zijn. Na afloop brengt de transferbus u weer naar het parkeerterrein. Wij wensen u een prachtige voorstelling! Kijk voor meer informatie op: www.opera-ede.nl

Beleef deze unieke dramaproductie in het vernieuwde Openluchttheater!
Deze productie is mogelijk gemaakt door: gemeente Ede | Idee en uitvoering | Rabobank | Prins Bernhard Cultuurfonds | Case Communicatie | Repro Mercurius en andere sponsoren.