Een groot deel van het riool in de Zeeheldenbuurt moet vervangen worden. Daarnaast onderzoekt de gemeente of er ook andere verbeteringen nodig zijn in de buurt. Medio 2019 is daarom het project Herinrichting Zeeheldenbuurt gestart dat dit onderzoek moet uitvoeren en de gementeraad moet adviseren wat er gedaan moet worden. De gemeenteraad heeft dit project tevens aangemerkt als pilotproject voor participatie. Dit betekent dat het project zal worden uitgevoerd samen met bewoners en andere betrokken organisaties
In oude steden vind je aan veel huizen gevelstenen die iets zeggen over de bewoners en hun activiteiten. Het waren ook herkenningspunten in de stad. Gevelstenen geven ook een mooi beeld aan de straat. Hett gevelstenenproject voor de Zeeheldenbuurt is dan ook een vervolg op het mozaiekproject dat nog steeds in onze buurt loopt.
Hieronder vind je de kaarten die door de gemeente zijn gemaakt in het kader van het project herinrichting Zeeheldenbuurt. Zij geven de knelpunten in de bestaande situatie weer, maar ook de belangrijkste verbeteringen, gezien vanuit de gemeente. Reacties zijn van harte welkom. Je kunt die sturen naar het emailadres van het project (zeeheldenbuurt@ede,nl).
De meedenkgroep Energietransitie is gestart op 12 November.
De bijeenkomst was vooral gericht op kennismaking. Aan de bijeenkomst deden 11 bewoners mee. Belangrijk is dat de Gemeente een regierol heeft in de energietransitie, maar geen opdrachtgeve is. Bewoners zijn zelf deopdrachtgever. Het doel is om met bewoners een begin te maken met het zoeken naar alternatief voor aardgas. De meedenkgroep levert een Input om te komen tot een nota van uitgangspunten van de Wijk Uitvoerings Plannen (WUP’s).
Uit de opmerkingen over energietransitie (37x) blijkt vooral dat er nog veel uitgezocht moet worden en dat bewoners nog veel informatie nodig hebben om een goede beslissing te kunnen nemen.